Международна среща CHEER се проведе в България

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Международна среща CHEER се проведе в БългарияНа 16 февруари 2023, в София се проведе международна среща в рамките на проект CHEER, който има за цел да подобри менталното здраве на младите хора, като стимулира тяхната креативност и използва младежкия им ентусиазъм.

Кризата, породена от епидемията от коронавирус, оказва негативно влияние върху младите хора в Европа. Борбата с епидемията и въведените ограничителни мерки са отслабили психическото състояние на младежите. Много от тях смятат, че това ще отнеме най-ценния период от живота им – младостта. В резултат на това, младите хора се сблъскват с много ментални проблеми, за които не получават институционална и социална подкрепа. Тези проблеми имат пряко влияние върху тяхното образование и професионално развитие. Освен това, в момента не сме в състояние да предвидим всички ефекти, които настоящото положение ще има в бъдеще. Сигурно е обаче, че това ще бъде негативно преживяване за едно цяло поколение, което се нуждае от подкрепа и нова енергия, за да преодолее трудностите. Групата, която също изпитва много от гореспоменатите затруднения са младежките работници, които се сблъскват с проблеми с менталното си състояние, но и с липсата на подходящи образователни средства и умения.

Събитието се проведе в сградата на Център за семейно консултиране към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към столичен район „Младост“ със секретар г-жа Стела Цакина.

Проект CHEER се фокусира върху следните теми:

• Равни образователни възможности за младите хора с по-малко възможности;
• Интеграция на младежите от партньорските страни;
• Повишаване на осведомеността относно здравето (особено менталното здраве);
• Представяне и прилагане на методите за благосъстояние;
• Увеличаване на креативността и работата в екип;
• Тестване и оценка на картите CHEER.

Проект CHEER е съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз и е основан на дългогодишното партньорство на полската асоциация „HOPP“ и Асоциация за развитие на българския спорт и включването на двама нови партньори Teatro Metaphora от Португалия и Mladinski Ormož от Словения.

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.