Как немска компания облагородява градската среда и пази природата

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Как немска компания облагородява градската среда и пази природатаНад 250 доброволци от Либхер реновираха 80-метрова ограда на детски площадки,ремонтираха и боядисаха 35 пейки, засадиха 75 дръвчета в Пловдив и Цалапица

Над 250 доброволци се включиха в 11тото издание на инициативата Active Green като ремонтираха и боядисаха огради и съоръжения на детски и спортни площадки в пловдивските квартали Южен и Северен, както и в ОУ „Паисий Хилендарски“ в с. Цалапица.

Бяха засадени 55 дръвчета в квартал Тракия и 20 в Цалапица. Active Green е кампания на Либхер Хаусгерете-Марица за опазване на природата и облагородяване на градската среда, стартирала успешно още през 2012 г.

Тази година сътрудниците на Либхер отделиха своя почивен съботен ден, 22 април, за да превърнат града под тепетата и село Цалапица в по-уютно и красиво място за живеене. Равносметката от вдъхновяващата инициатива е общо 35 ремонтирани и боядисани пейки; възстановена и реновирана 80-метрова ограда на детски площадки; засадени 50 полски ясена, 20 фотинии и 5 чинара. Част от доброволците се включиха със семействата си – всъщност децата със своя възторг и устременост да творят добро, впечатлиха силно живущите наоколо.

Active Green е добра практика, показваща ангажимента на Либхер към обществото и подобряваща средата, в която живеем всички ние. През годините благодарение на доброволческата инициатива бяха събрани стотици тонове пластмаса, стъкло и битов отпадък, възстановени оградите и пейките на детски площадки в различни райони в Пловдив, засадени общо над 750 дръвчета.

„Голямото семейство на Либхер – Хаусгерете Марица вече 11-та година продължава кампанията Active Green, която допринася за подобряване условията на живот и е с грижа към природата. От нас зависи, ние създаваме средата, в която живеем, работим, почиваме! Благодарим на всички, които се включиха! Гордеем се с вас!“, споделят от ръководството на компанията.

Това не е единственото, което Либхер прави за природата!

 

Немският семеен концерн има изградена политика за опазването на околната среда и цялото производство на домакински уреди е съобразено с нея. В Либхер-Хаусгерете Марица е въведена Системата за управление на околната среда ISO 14001:2004 , част от интегрираната система за управление. Идеята за опазване на околната среда е внедрена и утвърдена във всички процеси и в мисленето на сътрудници и ръководители, като по този начин подпомага устойчивото развитие на предприятието.

В завода за хладилна техника, разположен в Тракия икономическа зона, се спазва концепцията за опазване на околната среда още при проектирането на продукта: използване на хладилен агент R600a (изобутан), който замества фреона и има по-бърза скорост на охлаждане при използване на хладилници и е по-екологичен и енергоспестяващ; високо ефективни компоненти; контролиране на скоростта на компресора; енергоспестяващи вентилатори; изолация чрез вакуум панели, LED осветление – енергийно ефективно и с дълъг експлоатационен живот и др.

По-дългият живот на уредите, енергийната ефективност, рециклирането на отпадъците и щадящото използване на ресурсите е част от политиката на Либхер.

Автор на снимката е Валентина Биларева.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.