Само не ми плювайте морето!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1

Само не ми плювайте морето!Лятото дойде. И заваляха оплаквания. От родното черноморие. Скъпотия. Лошо обслужване. Скъпи чадъри. Няма култура. Мръсни води. Мръсни плажове. А некъв ял три стека за 500 лева. Ми яж бре! Има и по-скъпи. Аз едно време пих сто грама бърбън за 30 марки. Минималната заплата бе 75 марки. Що не прочетох ценоразписа, а ми се пиеше бърбън. Ама не оревах света, че е скъпо. Изпих го, а после тайно си поревах. Абе, ваща … Кат ви не харесва, какво търсите там!? Що се бутате по мръсотията, бетона и шезлонзите!? Малко инфо.

Имаме прекрасно море. Прекрасни плажове. Прекрасно обслужване. Защо точно мръсотията избирате? И скъпотията. Прочем, ако се огледате, има всичко. Скъпи хотели с добро обслужване. Евтини хотели с добро обслужване. Евтини къщички на стотина метра от морето. Има всичко. Има кръчми с такива вкусотии, които дълго ще сънувате. Има всичко. Ама го не виждате. Има претъпкани плажове с барове. Има и прекрасни пусти малки плажчета. Ама трябва да ги намерите. Скрити сред скалисти заливчета. Има плажове, прорязани от реки. Тръгнете от Резово на север! Вярно, има и позасрани места. Но има места, в които ще се влюбите за цял живот. Подминете Слънчев бряг, макар, че той има своя чар. Стигнете до Варна. Ако ви трябва цивилизация, ще я намерите между Несебър и Албена. Ако искате да избягате, отидете на Север от Албена. Диво. Красиво. Прекрасно българско Черноморие. Отидете до дуранкулашкото езеро. След Шабла има огромен пуст плаж и прясна риба в кръчметата. На народни цени. И ако ви се доспи, може да преспите за 15 лева на вечер. Или за 150. Или за 500. Ако искате може да си наловите риба, миди, рапани, скариди, раци и да ги опечете на ламарина. Ако щете ми вярвайте, но стават доста вкусни. Трябва ви едно кепче за 10 лева и въдица за 15. За цяло лято. И една ламарина. Дърва има достатъчно. Морето се е погрижило за това. А може и друго да направите. Да отидете да поиграете голф и да изядете три пълнени чушки за 66 лева. Въпрос на избор. Само не ми плювайте морето! И не серете по плажовете!

Айде чао!

 

 

Роси Антов /дивак турлак/

Деда Ванга Нюз – Блог на Роси Антов

 

 

 

 

 

 

 

 

1 коментар

  1. Да, има всичко, но за огромно съжаление (и мое) това не прави морето чисто! Въпреки, че не е тайна и е очевидно, ако не Ви се вярва, вземете проба и ще се убедите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.