Млади учени търсят 6000 лв. за участие в 2 изложения за иновации в чужбина

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Млади учени търсят 6000 лв. за участие в 2 изложения за иновации в чужбинаПетър Нефтелимов и Йоана Ушакова са млади учени-иноватори биотехнолози и главните създатели на биотехнологичния стартъп ,,Цвете в епруветка‘‘. Те са единствените в Източна Европа, които предлагат на пазара цветя, които не се нуждаят от грижи минимум 2 месеца, включително поливане. Тяхната иновация е в това, че растението в епруветката цъфти, прецъфтява и пак цъфти. Когато си свърши хранителната среда в епруветката, притежателят му сам може да го пресади в саксия.

Младите учени си завоюваха участия в 2 престижни изложения за иновации в чужбина през юни:

• 1-4 юни на Creative Business Cup Global Finals в Копенхаген, Дания.
• 12-16 юни на We Make Future в Болоня, Италия.

Все още са млада организация и за да могат да вземат участие в тези важни събития, се нуждаят от финансова подкрепа. Средствата, от които се нуждаят, са за разходите за пътуване и присъствие на изложенията зад граница, където да представят иновативното си изобретение. Необходимите средства са 6000 лв., а до момента са събрани 1307 лв.

Създателите искат да представят техния иновативен и уникален продукт извън границите на България, като така ще представят и страната ни в позитивна светлина.

На тези изложения ще представят тяхната иновативна продукция на посетители от цял свят, както и ще проведат редица срещи с потенциални инвеститори, с които целят да намерят финансиране в размер на 250 000 евро, за да осъществят мечтата си за собствена лаборатория за Растителни биотехнологии. Целта им е да разширят производството и да предлагат на клиентите от цяла Европа техните уникални цветя, които да внесат усмивки и любов в техния ден.

Мисията им е намаляване на площите за рязан цвят заради негативното си въздействие върху околната среда с площите за отглеждане, необходимата в големи количества вода за поливане и въглеродните емисии от авиотранспорт и съхранение. Тези площи могат да бъдат използвани за селскостопански култури, с което да се подпомогне изхранването на населението, което постоянно расте в световен аспект.

Може би не знаете, че през 2018 г. цветята за Свети Валентин, отгледани в Колумбия и пренесени до летища в САЩ, са произвели около 360 000 метрични тона CO2 по данни на International Council on Clean Transportation. За да го поставим в перспектива, това е приблизително еквивалентно на 78 000 автомобила, карани за една година. А какво остава за останалите дни в годината и то в световен аспект?

Предимства на тяхното цвете в епруветка:

• Живее минимум 2 месеца без грижи, включително поливане.
• Цъфти, прецъфтява и пак цъфти в епруветката.
• Малки размери и не цапа с цветен прашец.
• Може да се наблюдава развитието на растенията.
• Когато му свърши хранителната среда, може да се пресади в саксия.
• Подходящо за хора с респираторни алергии и за лечебни заведения.
• Био и екосъобразен продукт с мисъл за природата.
• Подходящо за подарък и за декорация.

Всеки, който желае да подкрепи финансово младите учени, може да го направи чрез следните начини:
Банкова сметка:
Получател: ТЮБ ПЛАНТ ООД
Банка: Обединена българска банка
IBAN: BG80UBBS80021025148750
BIC: UBBSBGSF
Основание: Цвете в епруветка
Revolut: https://revolut.me/neftelimov , 0883508601
Paysera: 0883508601
PayPal: https://paypal.me/neftelimov
Може също да си поръчате от техните продукти в онлайн магазина на Цвете в епруветка.

За контакти:
Йоана Ушакова
0890324559

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.