Разкази от маршрутката I – Айде разбери

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Искам да споделя нещо. Не съм сигурен, че мястото му е тук. Въпросът е много сериозен, но въпреки това ще ви го споделя точно тук.
Поради всеизвестния факт, че егото ми е огромно, ще си направя една тема.
За какво иде реч?
Ами идва реч затова, че жените са много странни. Няма разбиране. Кой може да се похвали, че е разбрал жените? Пък на всичкото отгоре са и много склонни да правят от мухата слон. Не ми вярвате ли? Ето ви няколко примера:
Например – преди няколко дена съпругата ми се разсърди. И знаете ли защо? Защото съм си позволил за изпия една бира! Представяте ли си? Само заради една бира и скандалче! Че кво толкова. То вярно, че бирата беше 2,5л., ама си беше само една.   
Или пък това. Една вечер се обаждам и викам – „Скъпа, ще позакъснея, ще се прибера рано“. Ми закъснях. Прибрах се рано, към 03,00ч. А тя пак недоволна. Е, от какво? Нали си казах!
Ама да не си мислите, че само моята нежна половинка е така? Не, всички!
Ето, онзи ден си се возя в чудото на автомобилостроенето, наречено маршрутка (много ги обичам маршрутките – подобряват ми социалния живот) и гледам на една дама полата й се пъхнала в дупето. Викам си – „неудобно й е на дамата, ама сигурно я е срам пред всички да се оправи“ – и нали съм си джентълмен, помогнах й. Извадих полата, а тя, да не си мислите, че ми благодари, напротив – обърна се, изгледа ме зловещо и просъска „простак“. Реших, че съм направил грешка и че мястото на полата е било точно там! Викам си: – Сега ще се поправя. И пъхнах полата на предишното й място. Тук дамата ми шибна шамар. Защо, така и не разбрах.
Друг случай – чакам си превозното средство. То идва. Една дама се запътва и тя да се качи. Аз нали съм си културен човек й правя път да се качи първа. Забелязвам, че има трудност с качването – полата й малко тясна и й е трудна да си повдигне крачето. Естествено реших да помогна. Подхванах я да я повдигна. Най-удобното място, с най-голяма опора е дупето й разбира се. Та подхванах я аз, повдигнах я, помогнах й да се качи. Да не си мислите че ми благодари? Напротив – и тя изсъска – „простак!“.
Е, ходи ги разбери жените.
Аз не успявам.

На някои гледам им е забавно, а това е една много сериозна тема, която може да нанесе неличими рани в крехката мъжка душевност. Ще продължа да ви давам примери.
Това съм го разказвал и преди, но ще се повторя.
Случката естествено се разиграва в мястото, отредено ми за подобряване на социалния живот.

Та возя си се аз, загледал съм се в гърд.. а през прозореца, в един момент вследствие на малко по-рязко настъпване на педала на спирачката от страна на шофьора, за миг губя устойчивост и леееко настъпвам (всъщност едва ли е толкова леко, все пак го докарвам до 85кг.) една дама. Обръщам се, за да се извиня, но успявам да кажа само: „Из…“. Бях прекъснат. Последва една умопомрачителна тирада. Не запомних всичко. Ще ви препредам това, което си спомням:
“ Що не внимаваш бе…къде гледаш…как може… простак… ама затова… икономическото ни състояние…няма да се оправим скоро…ИДИОТ“…
Извинете ме, че не мога да си спомня пълни подробности. Успях да схвана само, че заради моето настъпване икономическото състояние на страната ни е отвратително, че жизненият стандарт е нисък и че няма да се оправим скоро заради мен. Почувствах се много виновен. Започнах да изпитвам вина и заради глобалното затопляне, и заради озоновата дупка!
Не че разбрах нещо от жената, но това е пряко доказателство за моето неразбиране.

Чували ли сте израза – „питай бе, питай, господине! С питане един … на моя мъж жената“- или – „с питане и до Цариград се стига“.

Е, не винаги питането води до изясняване. Понякога и с питане се получават недоразумения.
Ето ви пример: Возя се, седнал съм. Чета вестник. Забелязвам, че до мен е застанала дама с явно натежал корем. Естествено скачам, освобождавам мястото, все пак съм известен с галантността си.
Дамата се настанява и аз понеже винаги се умилявам като видя дама в „положение“ се поинтересувах. Питам – „Извинете, в кой месец сте? Кога се чака радостното събитие? Момче или момиче е?“ Леле, как ме изгледа дамата! Въздухът замръзна, от тавана покапаха парчета лед. Оказа се, че не е бременна. Аз откъде да знам?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.