Разкази от маршрутката VII – Относно спането в маршрутката

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Случвало ви си е като се настаните на седалката, до вас да седне някой, който точно две минути след като се е настанил до вас, започва да клюма с глава и накрая се унася в сън? Главата му нежно се полага на вашето рамо и той нежничко започва да похърква в ухото ви. Това са хора, които използват времето за пътуване, за да удължават сутрешния си сън! Явно са разбрали, че сутрешният сън е най-здравословен. Имам два-три съвета точно към този тип пътуващи. 

Първо, излизайки от къщи, вземете си с вас една възглавничка! Много по-удобно ще ви е като тръгнете да се унасяте, да си я подложите под главата. По-удобно за вас и за съседа ви, чието рамо сте решили да използвате. Ще ви е по-меко, а и ако се лигавите докато спите няма да го правите върху пътуващия до вас. 

Второ, ако рамото, където сте положили глава започне да подскача нагоре-надолу, то това не значи че притежателят му непременно иска да ви събуди.   Може би му е станало неудобно, недейте да сумтите недоволно, просто се облегнете на другата страна.

Трето, задължително закачете бележка къде ще слизате! Така има огромна вероятност някой да ви събуди и да успеете да слезете на точното място. Иначе хората около вас няма откъде да знаят до къде точно ще се возите, не ви събуждат, вие си изпускате спирката и почвате да се сърдите на околните.

Тези съвети ги давам като човек, на чието рамо са спали, в чиито уши са хъркали и на когото са се сърдили, че не е събудил заспалия си съсед по място.

Ама вярно ви казвам. Пътувам си веднъж, сяда един такъв индивид до мен и почти моментално заспива. Естествено, главата му кацна на рамото ми. Издържах го известно време. Започнах тактично да се опитвам да му покажа, че ситуацията не ми е особено комфортна. По едно време заспалия почти ми се разсърди в съня си, че си позволявам да му преча на съня и започна да сумти нещо. По едно време даже се уплаших, че ще ме прегърне! Не ме прегърна. Дойде време да слизам. Нямаше начин, трябваше да го събудя, за да мога да мина. Бутнах го колкото се може по-нежно. В първия момент изсумтя нещо, но все пак се събуди, огледа се с мътен от съня поглед и изстреля – „егати, успал съм се, що не ме събуди по рано бе“. Погледнах го и го попитах – „да ти приличам на врачка или на жена ти?“. Тук явно господина се усети, че не си е в леглото и не разговаря с благоверната си, и се извини.

Та, затова ако ще заспивате ,слагайте си етикетче за къде пътувате!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.