Разкази от маршрутката VIII – Относно кафето и маршрутката

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

А казвал ли съм ви, че кафето се консумира в домашна обстановка или в съответното заведение, или в офиса, но не и в маршрутката. Знаете ли колко е неудобно да си носиш кафето и да се опитваш да го пиеш в превозното средство? Неудобно и за вас, и за околните. Не вярвате? Ами представете си: вземате си кафе, качвате се, настанявате се на седалката и решавате да отпиете от кофеиновата наслада. Точно в този момент шофьорът потегля.   Нали сте забелязали какъв неповторим начин на тръгване имат тези така симпатични хора – с рязко подаване на газ и още по-рязко отпускане на педала на съединителя.   Точно в този момент напитката, водена от центробежните сили, изскача от чашката, една малка част успява да изгори езика и устните ви, а другата, по-голяма част, съвсем качествено се изсипва върху новата ви бяла блуза. Повярвайте ми!   Първо е доста болезнено; второ е страшно неприятно и трето, петно от кафе не стои много естетически върху чисто нова бяла блуза.

Другия вариант е: настанили сте се, в този момент някой минава до вас и ви бута. Може и да не е нарочно, обаче вариантите са няколко, кафето изскача от чашката и се настанява в скута ви. Тук може да се надявате да е изстинала напитката-иначе горещо кафе в скута ви е доста неприятна случка.

Втори вариант: кафето изскача, но вместо във вашия скут се настанява в скута на съседа ви. Това е още по-неприятно. Вярно, че вие нито сте изгорени, нито сте се сдобили със симпатично петно от кафе върху дрехите си, но съседа ви по място със сигурност ще обвини вас за собственото си нещастие. Започват се едни „абе, що не внимаваш бе, къде си тръгнал с това кафе бе, ае сега дай 10кинта за химическо“ и т.н.

А има и трети вариант: кафето да се изсипе в джоба на бутналия ви. За вас пак нищо. нито кафе, нито петно, ама пък другия ще си има кафе в джоба. То вярно, че няма как да го изконсумира, ама си го отнася!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.