Мамка му и прасе

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Повече от половин година светът живее под заплахата на свински грип. Много грипове ежегодишно ни минават през главата, но този се оказа по-различен най-вече с масовата психоза, която доведе. Защото иначе не бил по-различен. Симптомите били същите като на обикновения сезонен, усложненията – същите като на обикновения сезонен. Само лечението – различно, мамка му и прасе. Няма начин човек да не се запита дали цялата тази истерия не е умишлено създадена с цел…с комерсиална цел. Защото животът се превърна в един голям комерс. Нищо необикновено.
Чета днес за епидемиологична ситуация в Никопол, в Бургас, във Враца. Аз живея в София. Каква е ситуацията тук? В класа на дъщеря ми десет деца са болни и всеки ден бройката се увеличава. Самата тя днес вече е вкъщи с кашлица и прочее грипни екстри. Грипна епидемия обаче не е обявена.Градският транспорт е пълен с кихащи, смърчащи и кашлящи хора.   Колегата от дясно не може да диша. Внучето на съседката е трети ден с висока температура, продавачката в кварталното магазинче на всяка трета дума се дави от кашлица, момичето, което сутринта ми направи кафе на практика не можеше да говори – Извинете…грип – проскрибуца.
И всеки се пита – мамка му и прасе, дали не е свински? Дали е или не е, не се знае, защото публична тайна е, че джи пи тата не пускат изследвания за свински грип на всеки подсмърчащ. А на кого? Ами и аз не знам…До скоро критерият беше пътуване в чужбина или контакти с пътували в чужбина. Аз лично смятам,че отдавна вече този критерий е невалиден. Мисля,че и много хора са изкарали новия грип на крак, по тролеи и трамваи, в офисите, на чина… Така че си мисля, че вместо да изпадаме в ненужни паники, по-разумното е да влезем в първия плод и зеленчук, да се натоварим с натурални витамини и да си кажем – мамка му и прасе, грип като грип, ще го преборим!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.