ДОКТОР ФАЛОС VII – МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПЪЛЕН ТАШАК!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ДОКТОР ФАЛОС

Ялова, страхлива и офлайн – това е България. Родината на Вазов, Ботев и Паисий. Родината на Фидоски и Колевци. Разнообразието на твари винаги е било в унисон със страхливото поведение на нашия народ. Народ, който е свикнал да бъде наричан крадец, мошеник и престъпник. И нищо чудно, след като години наред позволяваме това да се случи. Излизат известни хора – от вестници и от телевизии, посочват ни с пръст и ни заклеймяват. И това не е всичко – ние отдадено вярваме в техните думи! Сякаш сме деца или банда малоумни гъби, които могат само да се множат и слугуват. 

Извиването на ръце започна много отдавна – още с акциите на НСБОП и атаката срещу торентите. Медиите ни нарекоха престъпници и никой не им опонира. Измъкваха се с глупави въпроси от рода на – Аз сега ако изтегля един филм пират ли съм? Отговориха им не,ти не си – пирати са ъплоудърите. Да, не сте пирати – плужеци сте. Ма то в тая държа кога ли всеки не е гледал себе си. Няма закон, който да криминализира пиратството, но в общественото пространство е приет и наложен. Свикват ни. За да ни го прокарат после. На някой следващ етап да ни преместят от Европа в Азия. България не е Китай, но очите ни са на път да се дръпнат, щото се опитват да ни хванат за топките.

Онзи ден се появи един законопроект на Фидосова, която има огромното желание да затвори устите на блогърите с пищната си гръд. Виждали ли сте какво е уплах? Изведете Фидосова на ресторант и се обърнете към келнера с думите – Яхния, и ще го видите в очите му. Но някой ден няма да можеш да си правиш подобни шеги. Всичко почва с една малка стъпка. Изотдалече. После да имаш мнение е престъпление. Да кажеш, че Фидосова ти прилича на свиня е престъпление. Както и целият й отбор глупаци в парламента. Ще бъдеш тих. Тих и безполезен.

Вчера беше затворена chitanka.info, скоро очакваме да затворят и Народната библиотека. Естествено сайтът беше качен на множество други места. Тайно и някак виновно. България възражда апокрифната система с размах, на който би завидял и Торкемада. Съобщението в медиите беше с поздравителен характер, ще кажеш хванали два тона хероин или… или.. поредния октопод всъщност. А акцията най-вероятно е била по инициатива на издателство „Труд“. Силно се надявам продажбите на неговите продукти да намалеят до минимум. С лека ръка собствениците на сайта бяха наречени престъпници, а щетите бяха оценени на милиони. Искам да заявя нещо най-отговорно, всеки журналист или полицай, който праска подобна оценка е задник. Нека да изразя това си мнение докато още имам възможност. Дано на по-късен етап не ми се налага да ползвам жокер – „Намигане на публиката“ или „Прошепни на приятел“. Шансът ми е 50 на 50!

И това е защото четвъртата власт никога не излиза подготвена за друго освен да лиже задници. Нито една не защити или показа вашето право. Във нито един от тези случаи. Спорадични са явленията, в които някой по-именит човечец пише или говори със сърцето, а не със джоба си.
Кажете ми честно, чувствате ли се горди, че сте Българи? Чувствате ли се свободни? Изпитвате ли страх? От какво? Вие сте повече, по-силни и сте в правото си. Не сте престъпници, нищожества и прост електорат нужен по време на избори. Все още сте грамотни и мислещи същества. Все още сте свободни.
Докога ще оставяте една шепа хора да ви мачкат? До кога ще гледате как разграбват това, за което се е борил вашият род? До кога ще слушате псевдоморалисти изкачащи от всяка дупка? До кога ще си купувате книги по 100 лева? До кога ще ви дигат акциза на цигари и алкохол? До кога ще разиграват сериалите си по всички телевизии и вие ще вярвате? До кога подобни същества на Биг Систър и Глупав Брадър ще си позволяват наглост? До кога ще ви местят протестите в долни Дъбник където никой няма да хаби бензин да присъства или пък да ги отрази? До кога ще ви дават жълти стотинки за труда, който сте положили? Просяци ли сме?

Пламенно вярвам в тази страна и нейния народ. Знам, че те няма да ме разочароват. Нито онези по-малки хора, нито тези, които трябва да водят. Въпреки многото мърша из тях.

 

 

*Слушайте шибаняци и откачалки. Пред вас е човек на който му дойде до гуша. И няма да позволи… Слушайте шибаняци и откачалки. Пред вас е човек на който му дойде до гуша. И ще се изправи срещу цялата измет, курвите, мръсниците, цинизма и напразното дърдорене. Пред вас е човек, който ще се противопостави.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.