Бъдещи родители участваха в демонстрационно къпане на бебе

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Фондация „За Нашите Деца” Пейо ФилиповОткрит урок по къпане на новородено и първи грижи за бебетата изнесоха пред бъдещи майки и татковци чаровният телевизионен вестоносец и член на Консултативния съвет на фондация „За Нашите Деца“ Пейо Филипов, неговата съпруга Мария и Елена Василева от училището „Ма-ма“.

В демонстрацията участваха повече от 30 бъдещи майки с техните половинки. Урокът се проведе на езерото „Ариана“ в столицата, където фондация „За Нашите Деца“ осигури специалисти по детски грижи, които да разкажат на бъдещите родители за някои трикове за добро възпитание на малчуганите. 

В рамките на събитието Пейо и неговата съпруга премериха сили в най-бързото и правилно поставяне на памперс на Ясен и Георги. Надпреварата спечели Мария, която сложи памперса и облече Георги за по-малко от минута. По-голямото предизвикателство, обаче, дойде по-късно, когато Пейо трябваше да смени памперса на няколкомесечния Марти. Опитният татко на две деца се справи блестящо и смени пелената на малчугана без да го събуди, което накара акушерката Елена Василева да пожелае на всяка майка такова тихо и спокойно бебе. 

От своя страна Елка Налбантова от фондация „За Нашите Деца“ призова родителите да са грижовни и отговорни към децата си, както и да им дават най-основното, което ги прави хора – любов. „Тази демонстрация за първите грижи за бебето е важна за фондация „За Нашите Деца“, защото ни мотивира да продължим да помагаме на хората, които имат нужда да бъдат научени, подкрепени и насърчени да са истински с децата си“, заяви Елка Налбантова.

У нас всяка година повече от 1000 майки изоставят бебетата си на третия ден от раждането им. Статистиката показва, че за половин година повече от 1000 деца от 0 до 3 години се настаняват в домовете за изоставени. За 6 месеца фондация „За Нашите Деца“ е помогнала на 78 новородени от София и Пловдив да останат с майките си.

 

 

За повече информация:

Александър Миланов
PR специалист
Фондация „За Нашите Деца“
т.: 02/980 70 58
м: 0886 608 657
е: alexander@detebg.org

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.