ЛАМЯТА С ДЕСЕТТЕ ГЛАВИ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

МафияКогато в една държава все повече се говори, все по-малко се работи, а кражбата е единица мярка за успех, огън да я гори тази държава! И я гори огъня България. Ламята с много глави – мафията вилнее из земите ни и гори читавите хора, които среща по пътя си. Една от друга главите се надпреварват колко човешки души ще изгорят на ден. Първата глава /на политиците/ се оригва от ситост, втората /митничарската/ повръща от преяждане, третата /съдийската/ се облизва за още, четвъртата / на белите престилки/ реве вечно ненаяла се, петата /на застрахователите и обикновените мутри/ се е притаила за нападение, шестата /на белите якички/ се е вторачила към Европа и нейните пари, седмата /футболната/ си остри зъбите, осмата /циганската/ си маже с риванол изгорените от токов удар рани, деветата /земеделската/ ехидно пуши тютюн, а десетата /горската/ се почесва в недоумение, какво ще лапа като се изсекат всички дървета в страната.

Народът пищи и гине ежедневно а глада на ламята не намалява. И все го няма тоя незнаен юнак от приказките, който да дойде, та да развърти меча и да реже, да реже, да реже ….. главите на мафията!

Поне една да отреже за начало, че простите хорица да се прекръстят и най-после да отдъхнат за миг.

Все се явяват едни пишман юнаци като Цветан и Бойко, дето много пъчат гърди и въртят меча, но главите на ламята им се плезят присмехулно. Ако наоколо се завърти някой несебърски или от Ченгене скеле помияр, в пристъп на правдива ярост ще му резнат и главата, и опашката дори. Не стоят така обаче нещата с главите на мафията. Види се, не се е намерил още юнак, дето не на думи, а наистина да се изправи срещу ламята и да премери сили с нея.

Народът пъшка, псува и пати. Хак му е! Нали затова е народ. Ако не го лапне ламята, сам ще се изяде от завист, злоба и простотия. Май му е нужна тая ламя! Че ако не е тя, нали бързо – бързо ще напълни първо стомаха си, а после току виж помислил и за душата. Ще вземе да се засмее и да не прилича на себе си, пустия му народ! Как ще го различи ламята тогава от другите европейци, а?

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.