ЕКСКУРЗИАНТИ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Дъ БорисовУважаеми туристи, гости на България! Първо искам да ви поздравя с добре дошли и да ви пожелая приятен отдих в нашата красива и слънчева родина. Както винаги започваме екскурзията от гр. Банкя и родната къща на нашия пръв държавен и партиен ръководител, другаря, пардон, господин д-р Бойко Борисов. Самата къща не представлява нищо особено, затова ще отидем да центъра на градчето, където скулптор е увековечил в каменен постамент този велик син на народа си. Самата статуя е висока над 40 метра, по-висока от тази на Христос Спасителя в Рио де Жанейро.и тази в Полша. По този начин тя влезе в книгата на Гинес като най-високата статуя, построена някога на земята. За изработката й са изразходвани 492 кубика врачански камък, 23 тона торби цимент, 1455 каменоделни длета и е била работена в продължение на четири години.

 

Сега се намираме в началното училище на господин Борисов. Ето тук, на този чин, е стоял, с жаден поглед, устремен към черната дъска. Класната му учителка разказва колко е бил ученолюбив и как е бил готов да набие другарчетата си, но да отговори пръв на въпросите й.

Казва още, че никога не се е съмнявала в неговите организаторски способности, защото, когато веднъж закъсняла за часа, заварила целия клас строен в две редици да рецитира епопеята „Батальонът се строява“. А в час по физкултура, когато е трябвало да скачат на дълъг на скок, той е проявил такава физическа сила, че е прескочил трапа, дълъг цели шест метра. За щастие, разминал се е само с леко охлузване.

 

А това тук е пожарната, в която е работил нашият пръв ръководител. Завършил с отличие пожарникарската специалност в полицейската школа. Това много му е помагало после в политическия живот, когато му се е налагало да гаси не един и не два партийни пожара. Както виждате, тук има навсякъде негови снимки, направени по време на спасителни акции. Ето тук – Бойко Борисов спасява деветдесет годишна баба. Интересното при този случай е, че вместо да се изкачва по пожарникарска стълба, той е скочил от хеликоптер на покрива на блока и от там се е спуснал на дванадесетия етаж, където е горял апартаментът на бабата. Днес бабата е на сто години и всяка година публикува по една поема за своя спасител. Поемите вече се изучават в училищата и нашите ученици ги знаят наизуст. Тук Бойко Борисов гаси пожар в мина и то без кислороден апарат. Спецификата е, че се работи на дълбочина под 250 м., където липсата на кислород е значителна. Сам успява да измъкне живи всичките четиридесет миньора.

 

Намираме се на паметно място. Тук през март 2010 г. са направена три първи копки на участък от първата цялостно завършена българска магистрала. Сега, магистралите, са толкова много, че трябва да се наемат преброители и за тях.. Българите с гордост отбелязват факта, че по брой първи копки на глава от населението, те са на първо място в европейския съюз. Сега от София до морето може да се отиде за по-малко от пет часа. И вие сами ще се убедите в това. Тази година на кандидатстудентския изпит по литература се падна есе на тема „Магистралата като продължение на политиката с много средства“ Радващото е, че имаше 20 % шестици и нито един процент двойки. Което идва да покаже, че расте достойна младеж, която оценява направеното от нашия пръв държавен и партиен ръководител.

 

Утре сутрин ще пътуваме до Мездра, за да разгледаме прочутата пивоварна фабрика „Леденика“ и ще научим повече за разгорялата се компроматна война срещу Бойко Борисов. Както и начинът, по който той се измъкна невредим.

 

После предстои да посетим паметният разклон до старопрестолната столица Велико Търново, където Бойко Борисов намери един от министрите си. Там е издигнат барелеф, на който със златни букви е написано „На всеки разклон – министър“. Днес този новаторски подход за сформиране на кабинета се изучава от бъдещите политолози в университетите на цяла Европа.

 

А сега ще ви раздадем биографията на г-н Борисов, за да може в свободното си време да научите повече за този велик човек.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.