СТРАТЕГИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ ТЪПОТО УПРАВЛЕНИЕ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

БългарияПробвахме всички цветове на дъгата и се оказа, че в „политическия спектър”същите са само нюанси на червеното! Значи този вариант не става, не работи за нас. И, за да не заприличаме на такива, каквито сме си всъщност – стадо овце, или на плъхове в лабиринт, предлагам да се избере следната стратегия, която все още не е добила съвсем реални очертания в главата ми, но така или иначе не трябва само аз да се разритам, та да направя пролетта. Според мен в територията на Мафията, погрешно наричана „държава“, има много недоволни хора. Това е факт. Всички бяхме свидетели на автогола, който си вкараха управляващите с новите документи за самоличност – машината изпуши и баш шефовете във Отечеството започнаха да се притесняват, че не са в състояние да изпълнят собствените си заповеди. Та – ако недоволните софиянци последват примера ми и изпратят написани проблемите и недоволствата си на сайта на кметство „София”, ще настане същата паника и насиране.

Като уверени в себе си градските управляващи са написали, че са ДЛЪЖНИ ДА ОТГОВОРЯТ НА ОТПРАВЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ В РАМКИТЕ НА РАБОТЕН ДЕН. А какво ще стане ако получат в тоя ден 25-30 000 писма? Глупавото в случая е, че са ограничили размера на изпращаното писмо до 4000 знака, което лично мен ме принуди да разделя писмата си и до кметицата г-жа Фандъкова, и до заместника й г-н Сотиров, на 2 части. Сиреч изпратих 4 писма. Майната му – това да е проблемът, преодолява се. А иначе схващате ли идеята? Все пак зад компютрите в съответното ведомство – община, министерство и прочие, има хора, а не роботи. Постепенно ще се получи натрупване на висящи в „безтегловност” писма и системата ще блокира. Тогава няма да се спазят посочените законови срокове и съответно недоволните граждани пак ще пишат оплаквания, че не са получили дължимите им, дори и формални,отговори в указания срок. Така разните му там висши чиновници и уж „слуги” на „суверена”, ще се насерат като жертви на собственото си високомерие и увереност. Възможно е хората на Цецко- „вътрешния”, да прочетат тия редове и да се опитат да измислят нещо „контра”, но едва ли ще успеят. Та предлагам така да започнем, а след столичното кметство да „нападнем” ведомствения сайт, който сега почти и без друго не работи – на комисията по корупционната превенция, където подозирам, че са настанени любовници и женички по принципа на шуробаджанащината. Предлагам да пробваме, ако друго не постигнем поне ще им скъсаме нервите и ще ги докараме до истерика, а както е добре известно истериката е лош съветник и човек започва да се изпуска и да прави грешки. Те и бездруго са много, но след всяка ще завалят порои от жалби, оплаквания и протести за закъснели отговори. Това ще да е крачка първа, според моя план. Втората ще кажа лично на Цецко или евентуално на Боко, ако ме викне да поритаме заедно. Тогава точно ще мога да попитам дали не е останало някое местенце по митниците…

Днес в столичното кметство подадох най-накрая заявлението за протеста ми пред Народното събрание. Много любезни бяха дамите дето го приемаха, въпреки, че отначало се опънаха и се опитаха пак да ме набутат в дебрите на бюрокрацията, но все пак не успяха. Направи ми впечатление, също така, че организацията и възможностите им са точно такива, каквито и предполагах че са. Така вече знам, че предложението, което ви направих по-горе – всъщност това си е план за действие с автор варненецът Краси Бачков (http://www.forumat-bg.com/politika/1122-da-plyuem-na-polititzite), ще сработи! Трябва да се пише и то здраво! Всеки недоволен да пише и да се жалва всекидневно, че не е получил отговор на жалбата си. Ето и адресите, на които може да се прави това:

Комисия по превенцията: https://anticorruption.government.bg/content.aspx?p=12

Кметство София: http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp – там се натиска на заявление МВР.

Сигнали за корупция: http://nocorr.mvr.bg/

Това е естествено един от начините, но все отнякъде трябва да се започне. Никой не се е родил научен. Всеки от нас, недоволните, като прибави и своя личен принос към общото дело, и можем да успеем да се преборим за по-щастливо бъдеще. Аз вярвам, че ще успеем, приятели!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.