НОВАТА ЖИТЕЙСКА ФИЛОСОФИЯ – НОВ ЖИВОТ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ „БЪЛГАРИЯ НЕ УМИРА!“ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ „ БЪЛГАРИЯ НЕ УМИРА!“

 

ОТКРИТО ПИСМО

ДО ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД

Уважаеми сънародници, Онеправдани, обругани и изтерзани – интелигенция, трудещи се и безработни, младежи и девойки, достойни за уважение пенсионери – настоящи и бъдещи, братя и сестри, атеисти и вярващи, кадрови военослужащи и полицаи, воини от резерва,

Като хора уважаващи честта и достойнството на всеки от Вас, считаме за наш дълг да изразим нашата позиция как от покорна, унизена и омерзена рая, всички можем да станем свободни. На обществото не са необходими анархия, комунизъм или капитализъм! На обществото са необходими : неотменими правила, постоянна сигурност и вечна справедливост – за всички и във всичко! Да сме СВОБОДНИ означава да вършим всички дела не така както е угодно за нас и за близките ни, а както е справедливо за всички.  

ПРЕОДОЛЯВАНЕТО НА СТРАХА И ОМРАЗАТА Е ПЪРВАТА КРАЧКА КЪМ СВОБОДАТА!

Политическата класа в България вече 67 години сее страх и всячески се стреми да разделя народа. „Разделяй и владей!”- това е принципът с който тази каста доведе България до нейното унизително разделение на София и Провинция, на Мафия и Народ. В периода на тоталитарния режим, номенклатурата сееше страх и омраза като разделяше обществото на \“свои\“ и \“врагове на народа\“. Едни бяха верни на Партията комунисти, други неблагонадеждни безпартийни, едни бяха вярна на Партията придворна интелигенция, други бяха инакомислещи. Имаше безропотни член – кооператори в ТКЗС и врагове на кооперативите, имаше превилигирована работническа аристокрация т.нар. герои на социалистическия труд -\“изпълняващи и преизпълняващи\“ стахановските норми, останалите бяха обикновена работническа класа. Страхът и Омразата бяха толкова силни, че се търсеше дори \“врага с партиен билет\“. Комунистите – идеалисти бяха избити от комунистите – съветски агенти за да останат на власт комунистите – приспособленци и техните идни поколения. Имаше и правителствени награди: за свои – творчески хонорари, творчески командировки в чужбина, за \“врага\“ – \“почивка\“ в концлагери и екскурзии към небитието. Властимеющите имаха и своята \“Ал кайда\“. Оказа се, че голяма част от родните десиденти са част от приспособленците, конспиративно замразени спящи клетки на същата политическа клика. С тяхна помощ, пробуждайки ги за 10-то ноемврийския дворцов преврат 1989 година, същата номенклатура раздроби обществото на екзалтиран електорат, членска маса на множество партии и партийки и разпали нова омраза между мнозинството на партийна и идеологическа основа. Партии и партийки, в които отново привилегии за номенклатурата и още по-голяма беднотия, мизерия и глад за мнозинството разчленено на редови партийни членски маси. Днес, 22 години по-късно принципа \“разделяй и владей\“ е в своя апогей. Новите приспособленци ни насаждат още по-голяма омраза един към друг като отново безцеремонно ни разделят и противопоставят на етническа основа : българи, турци, цигани, помаци, македонци, гагаузи, власи, арменци, евреи и какви ли още не?

Кой и днес има интерес, да дели народа на калпак и фес? Обикновените християни? Обикновените мюсюлмани? Не! Интерес имат новите олигарси / наследници на бившите комунисти – приспособленци и техните лакеи – новите приспособленци /, обсебили политическата и икономическата власт в България и 22 години, поради нашето общо неблагоразумие и търпимост си правят експерименти върху нашите възможности за оцеляване, а ние, българските граждани стоим като уплашени до смърт опитни зайчета и мишки.

Това е суровата българска драма която трябва да превъзмогне днес обществото.

Настъпи часът в който обикновените хора безусловно и категорично трябва да заменим робската си психика и страх с твърда гражданска позиция и да се противопоставим на изкуствено насажданото ни разделение. Да спрем да се самоизяждаме на етническа, верска или партийна основа. Ние сме хора, а не хищни акули, пирани, лешояди или диваци – канибали.

Преди повече от 150 години Апостолът на свободата е завещал на всички нас и християни и мюсюлмани по земите български един свещен завет: „За тези, които насаждат омраза между хората в нашето мило Отечество, било то на етническа или верска основа с цел докато се избивате помежду си, те да трупат богатства, наказанието е смърт, смърт и пак смърт!” Столетия преди завета на Дякон Левски, първият наш законотворец Кан Крум е разпоредил: „Всеки държавен и обществен служител да бъде осъден на смърт, когато бъде уличен в кражба, подкуп, клевета или интрига!”

Защо ли в България власт имеющите отмениха смъртното наказание? Само глупака няма отговор на този въпрос, а той е един: За да трупат свободно и безнаказано богатства на гърба на мнозинството, превръщайки ни в раболепен и послушен техен добитък. Каква наглост и безочие! За тях нови дворци и палати, луксозно обзаведени офиси; за нас 50 годишни панелки, порутени селски къщички, животински труд или безработица; за тях скъпи коли, яхти и лични самолети; за нас 30 годишни автомобили; за тях самолетни писти, лъскави асвалтови пътища и магистрали; за нас разбити като след бомбардировка селски и градски улици; за тях пълни фризери и хладилници; за нас празни стомаси, неизличими болести и нови декари гробища; за тях екологично чисти храни; за нас – генномодифицирани продукти, липса на животоподдържащи и животоспасяващи лекарства.

Миряните в България вече не вярват на своите държавни и духовни псевдопастири. Време е братя мюсюлмани и Вие да се осъзнаете! Политическа партия \“Движение за права и свободи\“ и днешните имами /измами/ в България обслужват чужди Вам интереси, а не Вашите. Не слушайте какво Ви говорят, а вижте какво правят, къде и как те живеят. Погледнете и себе си как смирени преждевременно остарявате и умирате всред нивичките от тютюн – единствен за сега ваш поминък.                                                                                    Разобличеното ДПС, днес се трансформира в нова протурска партия, чийто маска е легендата за нов „десидент“ Касим Дал. И днес, внедрени в групите във фейсбук / най-новата шпионска система/, техни агенти срещу добро заплащане продължават да манипулират, да цензурират, дори да изключват инакомислещите от групите за да не чуете различно от тяхното мнение, хакват неудобните им профили и управляват интернет с единствената цел да запазят статуквото на властимеющата клика. Мили хора, БЪДЕТЕ БДИТЕЛНИ!

Време е всички да се замислим! Време е всички да осъзнаем, че истинския виновник за мизерното съществуване и на мюсюлмани и на християни в собствената ни държава е властващата партийна бюрокрация. Да преодолеем страха и да кажем:

 „ Времето на партоплутократите изтече!“                                                                                                                                 Ще продължаваме ли с нашата търпимост /толерантност/ ?

/СЛЕДВА/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.