Просто кадрите се ротираха – нищо повече

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
260

Архитект Влади КалиновДнес служебният министър Виолета Комитова е решила да назначи арх. Влади Калинов като директор на ДНСК

Ако някой не знае кой е той, ще обясня. Архитект Влади Калинов е бил директор на общинската дирекция „Контрол по строителството“ в София от 2006 г. до 2019 г. Преди това е бил и началник на отдел в същата дирекция (работил е там още по времето, когато Стефан Софиянски е бил кмет), бил е за известен период и главен архитект на Банкя.

През 2016 г. кандидатстваше за главен архитект на София, но не успя да се пребори за мястото.

През месец юни 2019 г. гръмна скандал с терасата на апартамента на директора на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Там се установи, че има построени незаконни навеси, барбекю и сауна. Тогава служители на дирекцията извършват проверка и изготвят заповед за принудителното им премахване. Въпреки широкото медийно отразяване, арх. Влади Калинов не подписва заповедта. Това разбира се разгаря скандала с нова огромна сила и в крайна сметка води до искане на кмета на София Йорданка Фандъкова арх. Влади Калинов да подаде оставка. Той го прави.

Същият човек се твърди, че е пряко замесен и в скандала с блокирането на строежа на небостъргача Златен Век. Припомням, че Висшия Административен Съд на няколко пъти го обявява за законен, но с процедурни хватки и шменти-капели от ДНСК и общински строителен контрол все някак се намира начин да бъде блокиран. Огромното желание да се спре този строеж е фикс идея на хората от политическите кръгове на Демократична България. Твърди се, че арх. Влади Калинов е съпричастен както в разрешаването на строежа, така и в последващите му блокирания, т.е. има много нездрав интерес там. По повод скандала се очаква в крайна сметка от фирма Артекс не само да построят сградата, но и да осъдят държавата и общината заради незаконните опити за съботиране на строежа им. Всичко това ще платим ние.

А ако очаквате бившия шеф на ДНСК, който разбира се би трябвало да поеме най-голяма отговорност за скандала с незаконното блокиране на строежа на „Златен Век“, да е отишъл в забвение заради скандалите с Артекс, не се надявайте за подобни неща. Иван Несторов просто е преместен на позиция директор на дирекция „Благоустройство и геозащита“. Тоест просто кадрите се ротираха – нищо повече. Това е положението.

За „кадруването“ толкова. Ако някой все още си въобразява, че със смяната на властта идва някакъв „нов морал в политиката“, много е сбъркал. И ще се повторя – сметката плащаме ние.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.