Техният възглед за света не е моят възглед за света и страната ми

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Красен СтанчевИма ярки разлики между завземанията на територии и войните в Европа през 1938-1939 г. и след това, и войната на Русия в Украйна, започната с анексирането на Крим и разгърнала на цялата украинска територия преди година и един месец.

През 1938-1941 г. нито една национална държава не може да изпълни най-елементарната си задача, да защити територията си от външен агресор, да мобилизира международна подкрепа, да не бъде окупирана или да не стане скрит или явен съюзник на окупатора.

Този окупатор не дава добра перспектива за нито един гражданин, народ или страна от Европа, включително германците и Германия.

През 2022 г. Украйна успя да се защити, да убеди Европа и света (с известни изключения) да й помогне да устои на превъзхождащ я агресор и окупатор.

Президентът Радев изглежда твърдо решен тези характеристики на сегашната война да бъдат премахнати, Украйна да не може да се защити, да подкопае подкрепата за нейната кауза и да предостави на Путин и Русия поне частичка от успеха на Германия от 1938-1941 година.

Не ме интересува къде този човек е учил история и военно дело, какво е главата му и съвестта му, още по-малко какво е главите и съвестта на министрите, кандидатите за изборна длъжност, техните партии и избиратели, които им вярват.

Техният възглед за света не е моят възглед за света и страната ми.

Аз не искам по никакъв начин историята от 1938-1940 и следващите години да се повтори, нито пък „Русия“ да бъде дори за малко втора „Германия“.

И правя, и ще правя всичко по силите си желанията и стратегиите (ако думата е уместна) на този човек и тези хора да не се осъществят в каквато и да било форма.

22 март 2023,
Киев

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.