ИНТЕРВЮ С ВАМПИР

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Анна-Мария Борисова, Бойко Борисов, Симеон ДянковИма такъв филм. Не съм го гледал, но заглавието ми харесва. И ми напомня за министъра на здравеопазването. В Стара Загора Борисова изтърси, че няма да даде стотинка, ако не се слеят болниците в града. И щяла да даде милиони, ако се слеят. И при това твърди, че „Не искам да администрирам!“ И това ако не е администриране, здраве/опазване/ му кажи! Борисова си мисли, че живее в далечната 1957 година и съответно и стилът и е ранен комунизъм. Тя, представете си, нямало да даде стотинка на болниците, ако не се слеят. Да не би да ги дава от собствената си банкова сметка? Или Конституцията й дава право да определя на кого да дава и на кого да не дава пари? Няма такова нещо! Парите са от бюджета и се определят от Народното събрание. Ако тя си позволи да не отпусне полагащите се средства на болниците в Стара Загора ще трябва да си копае противоатомно скривалище, защото ще обедини пациенти и здравни работници срещу себе си и те само да се изплюят върху нея ще я удавят. Не може една явно подлежаща на лечение дама да обрича на страдания и смърт старозагорци. Това е пълно безумие. Да изпиеш кръвта на болните старозагорци си е чисто вампирство.
Не можело да съществуват две болници в града. Не можело да съществуват две гастроентерологии, две хирургии, две ендокринологии, две ортопедии.
Тук другарката Борисова много греши! Ама много! Това, което не може да съществува е министерството на здравеопазването и НЗОК едновременно. Защото се дублират! А двете ортопедии, ако са заети достатъчно могат да съществуват. Може и трета да се отвори, ако е необходимо. Ами тя утре ще обедини болниците и в София. И от цяла София ще се чака с месеци ред, за да отидеш на ендокринолог, ортопед, хирург или да родиш бебето си. Това нормален човек не може да го каже. А лекар – изобщо не. Освен ако не е хванат от шосето и не си пие редовно хапчетата. Или не ходи да й бият инжекциите редовно. А най-вероятно и вибраторът е развален. Ето, като се насложат няколко дребни проблема как човек изпада в едно особено състояние. Проблемите с хормоните, обаче са лечими. Ако е необходимо и с фиксиране за болничното легло.
Този филм вече сме го гледали. Едни нейни приятели преди 63 години забраниха всички партии, освен една. Ако това й е целта и нагласата, да хваща аероплана и да отива в Пхенян. Там такива като нея могат да виреят.
Драги старозагорци, Съграждани мои. Не изпадайте в тъжно настроение! Не унивайте!
Просто се ядосайте много и ще видите как бързо се оправят нещата!
Ядосайте се и я извикайте да дойде при вас!
А може и мен да повикате да дойда и да си поприказвам с нея.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.