Шоколад „чисти ръце” показаха на ISM 2016 в Кьолн

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Шоколад „чисти ръце” показаха на ISM 2016 в Кьолн1 600 изложители от цял свят показаха новостите в сладкарския бранш на специализирано изложение

 Международното сладкарско изложение (ISM), е едно от най-престижните изложения в сферата на сладкарската индустрия, което в началото на февруари се проведе в германския град Кьолн. От шоколади до най-различни сладки, това влезе в арсенала на над 1 600 изложители от цял свят, които показаха пред близо 37 000 посетители новите тенденции в бранша.

 

Шоколад „чисти ръце” показаха на ISM 2016 в КьолнИ ако модата от шоколадови дрехи и храните без лактоза и глутен вече не се считат за новост, то с принтирането на храни на 3D съвсем не е така. Швейцарска компания пък показа нов вид „шоколад за чисти ръце, чиято идея е наистина да оставят пръстите на дечицата чисти по-дълго време, тъй като е известно че малчуганите са сред най-големите фенове на сладкото изкушение.„Мъдрувахме около подобно нещо дълги години”, казва за PR Online Щефан Ярцомбегот компанията производител. Рецептата за постижението им, резултат от усилени лабораторни експерименти разбира се, остава в тайна. И докато обикновените шоколади се разтопяват при температура от 34 градуса, новият шоколад трябва да се запази цял до температура от 37,9 градуса.

 

Шоколад „чисти ръце” показаха на ISM 2016 в КьолнПовече от десетилетие различни компании се опитват да създадат рецепта за шоколад, който хем да е топлоустойчив, хем да е сладък. Ако швейцарската компания успее да убеди в качествата на продукта си някой от големите концерни производители, то можем да видим новия вид шоколад в серийно производство още следващото лято. Появата му може да доведе до завладяването на нови пазари, особено в страните на Близкия Изток, Азия и Южна Африка. За напредъка в тази насока потвърдиха и от компании като Mars и Nestlé.

 

Шоколад „чисти ръце” показаха на ISM 2016 в Кьолн„От 100 години насам хората търсят възможности как да създадат шоколад който да не се топи”, заяви Елен ван Щеен от компанията разработчик по време на специална презентация. Сладкарската индустрия на Германия ще продължи да играе важна роля за развиващите се страни, заяви при откриването на форума на 31 януари федералният министър на икономическото сътрудничество и развитие Герд Мюлер, като призова за създаване на по-устойчиви сортове какаови растения. Така например предприятията от местната сладкарска индустрия преработват всяка година близо 40 000 тона какао, което идва основно от страните от Западна и Централна Африка, голяма част от жителите на които живеят в бедност. „Всички ние от компаниите, през политиците и обществеността, носим отговорността, хората там да могат да живеят от работата си”, заяви още той. По данни на министерството, делът на какаото от по-устойчиви сортове растения, използвано от местните производители на сладкарски изделия, е нараснало до 30%, като до 2020 година трябва да достигне до 50%.

 

Шоколад „чисти ръце” показаха на ISM 2016 в КьолнВ същото време потреблението на сладкиши в Германия продължава да се увеличава и по данни на браншовата организация на сладкарите, на всеки германец вече се падат по 32,4 килограма шоколад и други сладки изделия годишно. Това означава, че те заделят все повече пари за шоколад. През 2015 година те са се увеличили с 3,2% до 109,16 евро за година. Причина за това е и поскъпването на какаото и ядките на международните пазари.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.