БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ – НАМИРА ИДИОТ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

България търси талант

В лицето на Вики Политова, генералният директор на бтв, съумял да намери начин, да направи една скъпа продукция по евтин начин.

Нищо не е както трябва. Като се започне от разтеглените епизоди, в които няма какво да се види и се стигне до унилата, платена публика. Най-лошото нещо на това предаване е обстановката. Халваджиян ги е набутал в един кашон, в който дори и Оливър Туист не би се почувствал звезда. Всичко е мрачно, мрачно и пусто. Добре видимо е малкото явили се кандидати и лошата организация. Някога за това нещо съществуваше едно определение – художествена самодейност. Няколко човека, взели се на сериозно, изпускащи клиширани думи с патос. Това предаване не трябва да се нарича „България търси талант“, трябва да се назове – „Машината на времето на Маги“. Нищо до сега не е успявало да ме върне толкова назад във времето, когато дружинната ръководителка обявяваше имената на отличниците в кръжока за наука и техника.   За награда спокойно могат, вместо изпълнение пред кралицата – в нашия случай Първанката, да ги изпратят на летен лагер в Артек. 

Гласът зад кадър е покъртителен, редки са миговете, в които не очаквах да съобщи какво пристига на втори коловоз. Водещата Алекс Раева е толкова зле, че придава на думата „зле“ допълнителна тежест. Ако имах копче на дистанционното, което да я застрелва, бих го натискал всеки път щом тя се появи на екран. Истерична, сбръчкана, глуповата – три пъти „да“. Мария Игнатова е единственото добро попадение в целият този срамен спектакъл. Но и нейният ведър и жизнен характер, бива убедително смлян от задругата на мрака.

Журито е флагманът на този траур, който би трябвало да бъде празник. Маги, прави впечатление на добър, но скучен човечец. Никой не би искал да гледа, нито него, нито предаванията му. Хилда, въпреки огромните симпатии към детския й смях и ведрата натура, показва единствено огромна търпеливост към пълни боклуци и неадекватна възхита към посредствени изпълнения. Едно име има тежест и то трябва да бъде защитено. Хилда е човекът за когото искрено ми е жал. Дилов е моето единствено разочарование в политиката, а след това предаване и в много други неща. Не мога да си обясня, какво прави в журито, един от най-неуспелите хора в България? Комплексирано се опитва да привлече внимание към себе си, с оскъдните средства на дребният си ум, крадейки от нищожните мигове слава на участниците. Скучен, злобен и определено неприятен за гледане. Гостите в журито, са също зле подбрани – глупавотото същество на новините Ани Салич, бездарна във всичко останало, освен изразително четене, не може да бъде критерий. Зуека, колкото и симпатичен да е, не успя да промени нищо в погребалната обстановка. Какво остава за сeнилния Старец Стефан Данаилов, който допълнително придаде усещането, че на някой ще му взимат кръв, на друг пък ще извадят зъб.

В крайна сметка – пълен провал. Абсолютна загуба на време и пари. Плюс лош удар по самочувствието на и без друго изстрадалата ни страна. Снощи започна четвъртият сезон на Britain’s Got Talent, ако искате да видите британците как правят едно предаване празник за цялата страна, насладете му се.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.