Тези дни ще започне поредната пропагандна истерия за т.нар. Ден на победата

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1

Съветският външен министър Вячеслав Молотов подписва пакта за ненападение между Германия и СССР. На заден план са Йоахим фон Рибентроп и Йосиф Сталин (23 август 1939 г.).Да, този ден е донякъде ден на победата за един от двамата подпалвачи на Втората световна война – Сталин, дегизиран като „освободител“.

На тази снимка виждате ухилен до уши подпалвача на Втората световна война Сталин – избил само до началото на войната 10 милиона души, включително с нарочно предизвикан Голодомор, довел хората до канибализъм. Другият подпалвач на войната Хитлер чака трепетно в Германия подписването на договора, с който става възможна атаката срещу Полша.

На 21 август 1939 година Рибентроп каца в Москва с личния самолет на Хитлер. Летището е украсено с нацистки знамена и свастики, а оркестърът свири „Deutschland, Deutschland über Alles“.

На следващия ден – 22-и август тайните протоколи са изготвени. Хитлер одобрява споразумението по телеграфа. Вечерта Сталин вдига тост за фюрера с думите: „Той е добро момче.“

Тайният протокол съдържа 4 точки, които дават пълна свобода на двете подписали страни да погълнат неудобните си съседи. Съдбата на Полша е решена. На Естония, Латвия и Литва – също. Германската страна декларира, че няма интереси по отношение на Бесарабия и малко по-късно оказва натиск на Румъния да я предаде на СССР. Без уговорка СССР заграбва и Буковина. Само Финландия се оказва костелив орех за имперската паст на Съветския съюз.

И така, на 23 август 1939 година с бандитското споразумение между двама международни гангстери: Сталин и Хитлер, които се разбират за подялбата на Полша, Втората световна война става неизбежна.

Тя започва през септември 1939 с подялбата на Полша от двете тоталитарни държави – съветската и на Сталин и германската на Хитлер.

От тях двете съветската е в много по-голяма степен тоталитарна. На Хитлер не му стигна времето, но беше тръгнал по стъпките на Сталин.

И ако съюзникът на Хитлер – Мусолини научава от вестниците и радиото за нахлуването на Хитлер в Полша, другият Хитлеров съюзник – Сталин, получава телеграма няколко часа преди германците да нахлуят в Полша на 1 септември 1939.

Защо? Защото уговорката е Третият Райх и Съветският съюз да нахлуят едновременно от двете страни.

Е, Сталин подло изчаква няколко дни, а на 9 септември изпраща телеграма на Хитлер, за да го поздрави с превземането на Варшава. Само дето радостта му е била преждевременна, защото полската столица храбро се отбранява още няколко дни. На 17 септември съветската армия нахлува в Полша и поляците се оказват стиснати в обръча на двете тоталитарни държави.

*

На 9 май 1950 френският външен министър Робер Шуман прочита една декларация, която предшества създаването на Европейската общност за стомана и въглища и така всъщност се поставя началото на ЕС.

Затова през 1985 година този ден е избран за Ден на Европа, а не заради 9 май 1945, който бележи разкъсването на Европа.

Защото историческата истина е, че през 1945 година СССР просто смени Третия Райх в половин Европа, а другата половина бе освободена наистина, но от Западните съюзници. С това Втората световна война донякъде завърши за Западна Европа, но не и за Източна Европа, която бе окупирана от другата тоталитарна държава в Европа – съветската, подпалила заедно с Третия Райх Втората световна война с подялбата на Полша през септември 1939.

След войната окупираните от Третия Райх държави като Полша (заради която започна войната), Украйна, Балтийските държави, Чехия просто смениха (някои отново, за пореден път) германската окупация със съветска и една тирания с друга.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.