Къде видяхте цензура или натиск върху медиите?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Къде видяхте цензура или натиск върху медиите?На 05.05 е имало планирано заседание на Комисията по Ревизия в Народно Събрание. Трябвало е да започне в 17:30, но заради по-дългия парламентарен ден е било отложено за 18:20. По план заседанието е трябвало да е свързано с изслушване на министър Петя Аврамова.

Това не се е случило, защото по-рано министър Аврамова е входирала писмо, с което известява комисията, че е заета и няма да може да бъде изслушана от комисията. Което по всички параграфи означава, че заседание по-скоро не е трябвало да има въобще. Въпреки това председателят Мая Манолова е решила, че заседанието трябва да се проведе. Така то е започнало и вместо министър Аврамова, изненадващо са решили да бъде изслушан земеделски производител със съмнителна репутация (в медиите през годините има пикантни статии около него), който твърди, че е бил рекетиран от вече бившата власт и даже лично министър-председателя го е заплашвал.

Ще оставя настрана самите показания на въпросния бизнесмен – това са твърдения, които трябва да се докажат в съда. Ще пропусна и несъответствията между някои негови твърдения и лесно проверими факти.

Не мога да подмина обаче „тригърването“ на цялата прогресивна общност по повод това, че целият този скандал не бил отразен от медиите. Ентусиазмът от това, че някой е свидетелствал против ГЕРБ, беше толкова голям, че започна да повлича конспиративни теории около това как медиите едва ли не са били притискани да не отразяват тази новина.

Хорица, БНТ1 отрази циркът със скандалите от заседанието на комисията в емисията си новини от 23:00. Колко по-рано очаквате да се случи това? Дори Капитал, които са флагманите на хейта срещу ГЕРБ, пуснаха статията си в 21:41. Всички сайтове писаха още същата вечер, а БТВ и Нова я отразиха подробно на следващия ден в обедните новини. Къде видяхте цензура или натиск върху медиите?

Ама видите ли брифингите били отразявани дори на живо, а това не – как за едни неща могат да се включват на живо, а за това не. Моля? Върнете се в началото на текста ми и прочетете внимателно. Нима очаквате БНТ, БТВ и Нова да си прекъснат програмите и да направят пряко включване в 18:20, защото е започнало заседание на комисия, в която по план Мая Манолова ще се джавка с Петя Аврамова, за последната от които пък се знае, че няма да присъства, т.е. най-вероятно заседание няма да има въобще?!?

Прогресивна мисъл? Ехо?

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.