В НЕочакване на ГОЛЯМАТА война

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

В  НЕочакване  на  ГОЛЯМАТА  война         Неприятно е да признаем, че наближава  ГОЛЯМАТА война на човечеството. Хората по земята се увеличиха повече, отколкото икономиките на държавите могат да осигурят с работа, храна и нормално съществуване. Станаха прекалено много неграмотните и бедните, а прекалено малко свръхбогатите. Сбърканите обществени системи в повечето държави стимулират безконтролна раждаемост на човешки същества, заемащи най-низшия ред в социалната йерархия. Така силно се наклониха везните на онова равновесие, което до момента бе запазвало мира по света. Тълпи нецивилизовани, гладни и оскотели от нечовешките условия на живот  хора, са на крачка от страшно кръвопролитие.

Спират ги все още подаянията, които безвъзмездно получават, в замяна на запазващото се все още илюзорно спокойствие. Зомбирани от евтини политически и медийни манипулации, наркотици, алкохол и вулгарни шоупрограми по телевизията, бедните човеци водят безсмислен, в голямата си част паразитен начин на живот. Отглеждани като бройлери в птицекомбинат, единствено заради правото им на глас в следващите избори, те не могат дори да се докоснат до понятия като „достойнство“, „чест“, „морал“ или „патриотизъм“. Гладният човек е готов на всичко, за да оцелее. Благодарение на техните гласове организирани разбойници се превръщат в политици, забогатяват неимоверно за изключително кратко време и живеят така, сякаш света утре ще свърши. Дори през ум не им минава, че със или без предсказанията на маите, на ТОЗИ свят наистина му предстои гибел, че сбраното социално напрежение се увеличава ежедневно, като налягането в една скороварка. ГОЛЯМАТА война идва, началото и е въпрос на седмици, дори на дни, но човечеството се прави, че не вижда, че не чува и живее наистина за последно.

         И както всеки проблем, и този може да бъде решен от други хора, овластени в световен мащаб, разполагащи със средства за ефективна реакция, но не това е целта им. Напротив, една ГОЛЯМА война според тях би очистила земята от ненужно голям брой човешки същества, би осигурила спокойствие на оцелелите, би запазила природните ресурси за векове напред. Така си правят сметката световните олигарси, а се знае, че сметки за всичко на този свят може да прави единствено и само Бог.

         От живота по земята човечеството е постигнало най-много, разрушило най-много и е отишло твърде далеч в алчността си, за да се запази статуквото непокътнато. Предстои ни гибел, а ние можем да изберем само формата и.

          Сещам се за посланието, оставено от дедите ни: – „Човек и добре да живее умира, а друг се ражда и родения последен да помни …!“ Мъдри са били прабългарите, знаели са колко кратък е човешкия живот и колко малко са истинските неща в него. А ние …….. забравихме!

         Без да съм пророк знам, че за да предотвратим ГОЛЯМАТА световна война, ние хората трябваше преди това да водим безброй войни със себе си, но не го сторихме. Парите, вещите и удоволствията надделяха над здравия разум на повечето, точно както дълго след нас ще останат сред руините автомобили, самолети, обувки, чанти и най-обикновени бутилки от „Кока – кола“.

         Не ни се говори за предстоящата война, може би защото трябва да направим една ужасяваща равносметка ако не за друго, то поне за пълното човешко безумие, проявявано до сега в световен мащаб.

         Е, тя идва! Не я чакаме, но сме любопитни какъв животински вид ще доминира след нас.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.