Международно обучение EntrepreNEETs се проведе в София

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Международно обучение EntrepreNEETs се проведе в СофияВ периода 07-11.09.2023, в София се проведе международно предприемаческо обучение EntrepreNEETs, предназначено за млади жени (18-29 години), с цел да се стимулира женското предприемачество в България, Германия, Италия и Словакия. Всяка от държавите селектира 5 участнички, които в рамките на 3 работни дни обсъдиха предизвикателствата пред жените предприемачи, както и работиха над иновативни идеи, базирани на социални и обществени нужди.

EntrepreNEETs е стратегическо партньорство в областта на младежта, съ-финансирано по програма Еразъм+ на Европейския съюз, което имаше за цел да изгради предприемачески умения в областта на социалното предприемачество, междукултурната комуникация, управлението на проекти и ИКТ (информационни и комуникационни технологии).

Проектът има за цел да се бори със следните две предизвикателства аспекта: силната представеност на жените в категорията NEET (младежи, които към момента на обучението не са във форма на обучение или заетост) и младежи от малки населени места и липсата на жени предприемачи. Основната стратегия, която EntrepreNEETs прилага за постигане на тази цел, е да се предоставят на младежките работници инструменти, базирани на неформалното обучение (NFE). По този начин проектът е обмен на добри практики, насочени към създаване на инструментариум, който може да се използва в целия ЕС за насърчаване на предприемачеството. Това се постига, като предприемачеството се използва като рамка за компетенции (и се работи върху основните 3: „идеи и възможности“, „ресурси“ и „в действие“). Следните цели на EntreComp са в обхвата на проекта: „Искам да мобилизирам“ и „Искам да създам стойност“. Те са постигнати чрез вдъхновяване на млади жени NEET да преследват кариера в света на предприемачеството.

Домакин на събитието бе Асоциация за развитие на българския спорт, партньор в проект EntrepreNEETs, а в обучението участваха бъдещи предприемачи от Чепеларе, Монтана и София.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.