ЦЕННОСТИТЕ НА ЕС

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ЦЕННОСТИТЕ НА ЕСБезкрайната разлика между светогледа на обикновените граждани и този, на елита, прокарван чрез слугинажните му медии, подклажда все повече протести. Почти винаги, когато „народът“ бива привлечен във взимане на някакво решение излиза, че то е противоположно на онова, което е намислило съответното правителство.

Именно поради това толкова рядко му се дава думата. Шегаджиите саркастично цитират преамбюла към почти всяка конституция „Правото произлиза от народа“ със злостната добавка „и никога не се връща“. Но въпреки волята на властващите, „Vox populi“ (глас народен) се чува все по-често по улици и площади, макар и да не му е дадена думата!

Имаме ли куража да разберем света, такъв какъвто е в действителност? С пръскащи се по шевовете мегаполиси, преживяващи от ровенето в боклука хора, тънещи в нищета гета, кожодерски наеми, експлоатация, детски труд, спекуланти със земя, глобализация, централизация, контрол над гражданите, самоубийства, алергии, агресия, анорексия, наркомания, фобии, мании, депресии, мафия, нелегална търговия с хора и трафик на хора, блудства с деца, съсипано селско стопанство, смог, унищожаване на природна среда, скандали с отровни отпадъци, планини от смет, замърсяване с петролни продукти, жестоко масово отглеждане и транспортиране на животни, зверски и често ненужни опити с тях, вредни газове, катастрофи, хаос в движението на транспортни средства, заболяване на дихателните пътища от емисиите им, аварии на атомни реактори, генни манипулации, войни, изтезания, масови убийства, гладна смърт, епидемии при хората, епизоотии при животнитe, търговия с оръжие, лъжа и измама, снизходително отношение спрямо престъпниците, масова корупция, жажда за печалби, лихви, задлъжнялост на държавата, общество на разточителството, терор на консумацията и рекламата, натиск за опазване на търговските марки, страх от безработица и огромна такава сред младежта, стрес, финансови и банкови фалити, разкъсани семейни връзки, корумпирани политици, некадърни мениджъри, войни, бежанци, религиозни фанатици, лицемерен брътвеж за морал, пълна зависимост от микрочипове и магнитни карти, електронна идиотия…

Пропуснах ли нещо, което да не е в новините и в ежедневието ни? При това в скута на така бленувания от всички ни Европейски съюз! Проповядват ни до затъпяване, че:

– Работните места могат да се запазят само след рационализацията им;
– Няма алтернатива на приватизацията, респективно на децентрализацията;
– Застаряването на населението води принудително до засилена имиграция;
– Преустройството и „демонтирането“ на социалната държава е неизбежно;
– Необходими са чужди инвеститори за най-благоприятно развитие на предприятията;
– Икономическия растеж е крайно необходим;
– Глобализацията е нещо естествено, необходимо и неизбежно;
– В условия на засилена престъпност, невъоръженото общество е сигурно общество;
– Трябва да свикнем да живеем с терора;
– След края на Студената война няма да има друга такава, или Трета световна война;
– САЩ са локомотивът на демокрацията и световната икономика.

 

Списъкът на тези насаждани „истини“ може да се разшири многократно, но нищо от това не е вярно. Нито един от тези лозунги, с които ни заливат не отговаря на истината. А те се приемат за реалност, само защото истината не се казва. Ето някои аргументи, и малко Маркс за немарксистите. Неговите три тези за създаване на диктатура на капитала са следните:

1. Елиминиране на правото върху частна собственост.
2. Разпадане на семейната единица.
3. Унищожаване на религията.

Като подготвителен етап към това в своя Комунистически манифест от 1850 г. той посочва механизмите на вече осъщественото до днес:

– прогресивни подоходни данъци
– раздуваема книжна валута
– създаване на една централна банка и инфлация, когато е необходимо

 

И още нещо пророческо може да се прочете в Комунистическия манифест, което звучи като цитат от бестселъра „Капанът на глобализацията“:
„Потребността от един непрекъснато разширяващ се пласмент за неговата продукция, подгонва капитализма из целия свят. Той трябва да се загнезди навсякъде… Прастарите национални индустрии са унищожени и ежедневно се унищожават… На мястото на старите, задоволявани с местни произведения нужди идват нови, за посрещането на които са необходими продуктите на най-отдалечените страни и климати…Настъпва една всестранна зависимост на нациите една от друга, както в материалната, така и в духовната продукция…“

Във филмовия шедьовър „ТВ мрежа“ от 1976 г. на реоисьора Сидни Лъмет, героят му журналист Питър Финч обявява от екрана „Вече няма нации! Новите нации са (изброява имената на основните световни мултинационални корпорации)…
След като САЩ наскоро легализираха еднополовите бракове в цялата страна с решение на Върховния съд с 5 на 4 гласа, държавният им секретар Джон Кери заяви, че неотменна тяхна цел ще бъде узаконяването им по целия свят. „The Family Research Council“ е американско консервативно християнско движение, което обвини съда в безразсъдство за самоволното преопределяне на смисъла на брака, напук на природните закони. „Не могат да променят природния закон и факта, че обществото се нуждае от деца, а децата от майка и баща“, казват от християнското дружество.

На мнозина са известни тайните програми за промяна на обществото, които отдавна са в ход в САЩ (ключова дума МК -Ултра). Но, почти неизвестно е за значително по-изврътливите програми на ЕС с цел основно преобразуване на обществото. Лостът за това според разтревожените люде е ликвидирането на „традиционното семейство“. И някои си задават провокационния въпрос – дали не сме на път да ни превърнат в стадо домашни живитни. Защото идеолозите на програмата се базират на практиките в животновъдството за оптимално използване на женските и скопени мъжки животни като работна сила. За целта е необходимо те да нямат фиксирана принадлежност. Здравата връзка майка-дете-група /стадо/, които в природата са необходими за оцеляване на вида, тук само пречат. За да могат женските да бъдат прехвърляни между собственици и да бъдат разделени от потомството им, трябва да са дружелюбни и покорни и готови лесно да влязат в контакт с всеки нов собственик и събрат от вида си. Тези т.н „женски качества“, позволяват да се елиминират мъжките агресивни, при които липсва готовност да се подчиняват на човека. На тях се е гледало като непригодни за опитомяване. Поради това той е въвел практиката на отлъчването им от семейството /стадото/, или скопяване.

Виждаме, че подобно „скопяване“ на мъжете и превръщането им в „женчовци“ е в ход. Нарочно се разлагат естествените семейни структури с бащата, опора на семейството и уважаваната майка и домакиня. Налице е законодателен стремеж да се отмени закриляното със закон, специално отношение към традиционното хетеросексуално семейство, като към основна клетка на обществото. Стремежа е то да се маргинализира, като една от многото равностойни общности за сексуална реализация от всякакъв вид. Промискуитета, полигамията и „свободния“ брак процъфтяват. Гей браковете са вече реалност в редица страни. И българите сме наред. Развлекателната индустрия целенасочено представя една изопачена картина на съвместния семеен живот. Традиционното семейство е обект на присмех, а мъжът, стожер на семейството, който се претрепва от работа и го крепи е представен като деградирал, „патриархален и тираничен“. В „духа на новото време“ бракът и семейството са вече непоносим затвор, а професионалната дейност на жените се величае като освобождение от зависимостта на съпруга-тъмничар.

Но именно, като „патер фамилиас“ в традиционното семейство, държавата постепенно взима всичко в ръцете си и поема към рекламирания „One World“, в който на човечеството е отредена роля на стадо, обгрижвано от „Хомо сапиенс“ за неговия разплод, защита от хищници, осигуряване на подслон, вода, храна и т.н.

В ход е и принизяването на основната за Европа религия – християнството, независимо дали е католицизъм, православие или от многобройните разновидности на протестантство. И тук тече перфидна маргинализация с външно спазване на изпразнени от съдържание вековни канони. Религиозния морал е подложен на остракиране с тенденция за постепенното му отмиране. А в регионите, където вилнее Ислямска държава се изкоренява със сатър.
И този тих, но неотвратим процес благоразумно се премълчава, или мимоходом отбелязва от медиите с цел приспиване бдителноста на обществото.

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.