СЪДИЯ ОНЦОВА И ТОПЛОФИКАЦИЯ В ГОРЕЩА ПРЕГРЪДКА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ТОПЛОФИКАЦИЯИма едно предаване по Нова телевизия, в което се обсъжда дадена тема. След това се появява съдия, прави уж съдебно дирене, после се питат зрителите как осъждат казуса и накрая се появява отново съдията и произнася присъда.

Дотук нищо лошо, по принцип.

Ако съдията не беше истински, щяхме да приемем, че това е някакъв обществен съд, в който обществеността произнася морална присъда над някого или нещо. Но, оказа се, че съдията е истински. Това е съдия Онцова. Тя излиза с тогата и започва да командари наляво-надясно и да показва колко е принципна и знаеща. Само дето не знае, че щом делото се гледа по всички правила, страните трябва да имат допуснати адвокати, експерти и свидетели. Кой знае защо, този осакатен процес тя го приема безкритично

и се изживява като в риалити шоу. Този осакатен процес не може да бъде оспорен от никого и тя жонглира с качеството си на съдия, без да си има понятие от същността на въпроса.

Гледах „делото“ с „Топлофикация“- Перник и косите ми се изправиха. Един домоуправител и един директор на топлофикация. Експерти нямаше. Експертни оценки-също. Адвокати също нямаше. Делото беше смачкано, осакатено и прекратено. Домоуправителят беше добре подготвен като информация, но нямаше дар слово да обясни нещата просто и разбираемо. В старанието си да звучи солидно и юридически грамотно той не успя да сведе исканията си до прости и категорични. Директорът определено го надприказва, макар че през цялото време дъвчеше общи приказки и определено неглижираше претенциите на ищеца. Съдията прекъсваше ищеца и го постави в ситуация на човек, който се оправдава. На няколко пъти му отправи забележка, че е твърде емоционален. На негово място щях да поискам отвод на съдията поради пристрастност и некоректно водене на делото. Но човекът не се сети за това, а и това явно не влиза в правилата. На всичко отгоре се оказа, че не може да обжалва делото пред по-горна инстанция. Това никак не впечатли съдията Онцова и тя се изказа като първа и последна инстанция. Личеше, че тя просто тържествува.

Не познавам съдия Онцова. Не знам с какво име се ползва в юридическите среди. Допускам, че при кахърното състояние на правосъдната ни система може да минава и с добра репутация. Но факта, че се е съгласила да стъпче наказателно-процесуалния кодекс и да се изживява като богинята Темида я принизява. Оставам настрана, че и уличните кучета знаят, че „Топлофикация“ е една бандитска организация. Навсякъде в страната. Само по времето на Вальо Топлото в „Топлофикация“- София за 10 години са ограбени от купувачите на топло 1 милиард и 800 милиона лева.сегашни пари. Това е доказано от икономическа полиция. От 124 фирми, замесени в далаверата съдят само една – австрийската „Шибър“. Явно, колегите и от делото на Топлото също си затварят очичките на делото.

Изкушения, какво да са прави? Пернишката „Топлофикация“ все има заделен някой лев за почерпушка.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.