СТРАНАТА НА ЖАБЕШКИТЕ КРАКА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

СТРАНАТА НА ЖАБЕШКИТЕ КРАКАНякога като ученици, в часа по биология правехме опити с жабешки крака. Допирахме полюсите на една батерия до оголените нерви на жабешкия крак и той конвулсивно се свиваше. Така реагираме днес всички българи, при поредната кражба, лъжа, рекет или измама, от страна на политиците в държавата. Вече свикнахме с всичко. Всъщност това бе целта на тъй наречения „преход“. Да не се учудваме от нищо лошо, което може да се случи с нас или околните. Да се превърнем в отрязани жабешки крака, които реагират единствено по команда „отгоре“. Да се примиряваме с беззаконието, липсата на държавност и ежедневните гаври, сипещи се от медиите. Нищо да не зависи от нас и в същия момент ние да сме зависими. И от многото словоблудство, изляло се от устата на хиляди мерзавци, сега хората да не желаят да чуят две истини на кръст, от някой действително загрижен за тях човек.

   След разгрома на държавата, „политиците“, „ченгетата“ и откровените мутри видяха сметката и на нормалните хора. Такива днес почти не се срещат. Милосърдни и добри хора се намират тук – таме, озлобените зомбирани завистници са навсякъде, а нормалните, добродушни и трудолюбиви българи просто изчезнаха.

Едни се преселиха в чужбина, други на оня свят, а тук остана предимно оцеляващият при всякакви условия „лош материал“. От тоя, дето изкара пет века под турско робство, а сега и българския гнет ще издаяни, без да се озори.

Ако утре депутатите решат да ни обложат с данък „Дишане на въздух“, бас хващам, че освен няколко псувни по инерция, друга реакция от народа няма да последва. Историята е доказала, че много години са нужни, сред камара боклук да цъфне красиво цвете, а сред сбирщина страхливци, да се извиси някой като Ботев. Тя ще се погрижи и сред жабешките крака да се изправи някой достоен българин, но кога ще стане това?

   Интересно, защо на герба ни са изобразени лъвове! Та нали те, както героите, патриотите и смелите хора, са отдавна изчезнали от нашите земи?

   Още по-интересна изглежда навярно гледката отстрани. Представете си сбирщина жабешки крака, издигнали знаме с ТРИ лъва, че и корона по средата! Смях, смях!

   Видяла жабата да подковават вола ………!

             Беден, жалък народ, оцеляващ в предадена и продадена страна! По едно кюлче злато на човек да ни отпусне безвъзмездно Европейският съюз, пак няма да тръгнат нещата у нас. Проблемът ни е в главите и по-точно в душите, а такъв проблем по принцип трудно се решава. Все едно да пуснеш лъва от зоопарка обратно в джунглата. Та нали всяка хиена ще му види сметката без всякакъв зор.

   Едно нещо не бива да прощаваме никога на комунистите! Не това, че окрадоха и разсипаха държавата, а това, че ни превърнаха в отрязани жабешки крака. Ква – ква!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.