Тайнствен мъж точи зъби за креслото на Уляна Пръмова

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Шансовете на Вяра Анкова се стопиха, след като доскоро беше фаворит без конкуренция за шеф на БНТ

Приятелските отношения на Вяра Анкова с нескрито червените й колеги от обкръжението на сегашната генарална директорка на БНТ Уляна Пръмова, са на път да провалят издигането й в кариерата. През последните седмици по коридорите на „Сан Стефано“ 29 се разнесе слухът, че заради приятелството си с лакействащите на президентството и БСП, Милена Цветанска, Даниел Чипев и Добрина Чешмеджиева, Вяра ще се размине скоропостижно със шефския стол наесен.

 

Въпреки, че в ГЕРБ имали положително отношение към „майката на новините“ в държавната телевизия и на четири деца в къщи, партията нямало да й прости слабостта   и щяла да избере мъж за шеф на 50-годишната телевизия.   Вяра вече нямала шанс и заради рухналото наскоро мнозинство на членовете от СЕМ от президентската квота. Последното твърдение идвало не от клюкарите, а от устата на самата Уляна Пръмова. В разговори с хора от близкия й кръг от новините тя ги подготвяла психически, че още от сега трябва да си търсят ново работно място. Дори им предлагала услугите си и лично да им намери друго поприще за изява. Според слуховете, възможен вариант е бъдещата телевизия на медийния магнат и собственик на Дарик радио Радосвет Радев. Медията му трябваше да стартира през януари, но заради икономическата криза началото й беше отложено за есента на 2010г. Мълвата може да се превърне в истина, ако се вярва на паметливи бенетейци, които припомнят желязната стратегия на Пръмова. В нея винаги има един повтарящ се факт. Където е Уляна там е и близкият й кръг от репортери и редактори още от времето на Ефир 2, после на закритата телевизия „Ден“, ББТ, накрая и БНТ. Тайнственият мъж, за когото отскоро Уляна говорела, щял да направи драстични съкращения на и без това раздутия щат. Промяна, която Пръмова не посмя да направи дори наполовина през двата си мандата начело на телевизията.

 

По официални данни за БНТ 1 и БНТ САТ работят 1400 души като се има предвид, че половината от програмата на сателитния канал е на запис. Още 300 души работят в регионалните ТВ центрове в Пловдив, Варна, Русе и Благоевград. Безчетен е и броят на хоноруваните нещатни сътрудници.

 

След като е почти сигурно, че Вяра Анкова няма да става шеф, запознати твърдят, че й остават само два хода. Първият е да остане директор на дирекция „Информация“ или да преглътне понижението и да стане главен редактор на новините. Втората възможност обаче е извън телевизията, но пък с пет пъти по-висока заплата – в бъдещия медиен проект на Радосвет Радев. Според източници от БНТ обаче Вяра трудно ще се навие да напусне сегашната си работа, тъй като била силно привързана към телевизията, в която е миналa половината й живот.

 

За шефката й Пръмова, която е свикнала на няколко години да сменя адреса на местоработата си, нямало такъв проблем. За 10-тината души от близкия й кръг също. В противен случай от „дърпащи конците“ в „По света и у нас“ ще се окажат в ролята на вършещите „черната работа“, така както се случва обикновено с близките до бившите шефове хора. В случая синоним на „черна работа“ e работата в сутрешния блок, за който трябва да се става в 4 часа сутринта или за късните емисии през почивните дни, които се излъчват около полунощ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.