Предаването „България търси талант“

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Гръмко наименование, разочароващо изпълнение. Поредно падение. За кой ли път БТВ, един от лидерите в чалгализацията на ефира, разрушава очакванията на зрители, експерти и морализатори ??? А би трябвало такова предаване да има дори лек патриотичен привкус, макар и в шоу вариант. Чрез изпълнения, забавления и смях.
Предаването „България търси талант“ е шокиращ случай на социална перверзия, реализирана в медийна среда. Това, че е копирано от чужди аналози, не го прави добро и качествено. Трудно, много трудно се издържа пред екрана до момента, когато се появи нещо по-качествено – като изпълнение или коментар. Какви са слабостите в реализацията ??
– Не се провежда стойностен предварителен подбор на участниците. Не може всеки особняк, ненормалник или направо идиот, да има право на директен достъп до екрана.   И често да бъде аплодиран за това си поведение. Не е честно както към зрителите, така и към самите участници. Не е морално.
– Поведението на журито не е на ниво. Нито културно, нито познавателно, нито поведенческо. Хилда доста простее – като глас, мислене и реакция. Дилов фъфли приповдигнато, но това, че не винаги му се разбира, не е най-страшното. Вижда се, че извън политическото си поведение, Дилов доста е „олекнал“. Не му достига сиво вещество, дори когато го прикрива с хумор. Понякога и успешен.
– Реакциите на публиката в студиото, по спонтанност и време, изглеждат манипулирани. Явно се подават знаци. Но аплаузите често стават в неподходящи моменти и по лош начин. С чалгаджийски маниер.
– Работата на операторите : накъсват кадрите, особено по време на изпълнение. Така зрителят не може да проследи изпълнителя и да го оцени правилно, а е принуден да гледа неподходящи физиономии и реакции на журито, на зрители в студиото, както и на двете подгряващи клакьорки или хора зад сцената …..
Българизацията, като начин на копиране, и циганизацията на предаването не само достигат критичната точка на поносимост, но я надминават значително, понякога в пъти. ТРЯБВА да се земат спешни мерки, за да се подобри както средата на излъчване, така и контрола при подбора на участници и реализация на предаването. В името на зрителите !!!
Като се копира Западно предаване, поне да се следва точно модела. След като се види, например американското предаване, разликите се забелязват лесно. Там повечето от горните недостатъци не съществуват !!!
Все пак, телевизията има една основна роля – да възпитава !!! Колкото и това да не се харесва на някои „творци“ ….

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.