Пране без гладене – няма време

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

“Два новинарски хеликоптера от последно поколение е мащабната и крупна инвестиция на Дарик радио за 2009 г. Инвестицията в хеликоптерите е 1 млн. долара и първият ще бъде на разположение на репортерите, фотографите и видеооператорите през пролетта. Нюзкоптерът може да лети с 200 км/ч до три часа непрекъснато без допълнително зареждане на гориво. Това е първият новинарски хеликоптер в Източна Европа. На Стария континент има още два – във Великобритания и Русия.”

Това съобщение в сайта на Дарик радио се появи на 19 януари в чест на 16-та годишнина на медията. Следват още няколко стройни редички със статистика за рекламните приходи и обичайните хвалби, че са най-слушаните в ефира.

Цяло чудо е как досега някоя родна телевизия не се е сетила да го направи. Поне на хартия, повечето от най-масово гледаните у нас ТВ са собственост на чужди компании.

 Имат пари и знаят как да ги харчат. Но не са си купили хеликоптери. Защо ли?

Дали пък не е защото са преценили, че с тези бръмчащи машини кой знае колко голям сеир няма да отразят. Все пак благодарение на Господа пожари у нас не се случват всеки ден. Пък и тайфуни не ни връхлитат както по други „лоши“ места, каквито са примерно Щатите… И полицията ни няма действащи хеликоптери, за да гони родните престъпници, което прави включванията на репортерите от бг-местопрестъплението “малко” хипотетични. Митингите напоследък зачестиха, но тях и без хеликоптер у нас си ги отразяваме перфектно.

И друго не стана ясно – питаха ли репортерите в радиото искат ли хеликоптер? Къде и какво ще отразяват с него, ще им вдигнат ли заплатите за новите умения дето ще натрупат? Явно подобни „тъпи“ въпроси не са задавани. Излишни са. Защото едни от най-добрите журналисти на „Дарик“ през миналата година си тръгнаха – предложиха им повече пари и вече са кой в телевизия, кой във вестник. Дали хеликоптерът ще спечели сърцата им отново?

Подозирам, че всъщност от радиото имат малко по-хуманитарни цели. Новите им придобивки могат да превозват родилки, да гасят пожари, изобщо да помагат при всякакви бедствия и аварии или както стана модерно да им викат „извънредни ситуации“. Емел Етем (нашият бедствен министър) пък в замяна може да подари няколко лодки на пъргавата медия, та репортерите й с лекота да обхванат и водната шир.

“Изпълнителният директор на Дарик Радосвет Радев обобщи какво се случи с радиото през последната година: не си смени собствеността, утвърди се там, където му е мястото – на лидерската позиция и не спира да инвестира”, се казва още във „въздушното“ съобщение.

Така е – не са спрели да инвестират. Е, в малко ненужна техника и малко предизборно, но когато човек има излишни пари е хубаво да се харчат навреме. Да не вземат да мухлясат.

Всъщност, най-добре да си вземат подводница. Така първи ще съобщят като тръгне газа!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.