Дано Слави не ни предава и не слугува никому

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Slavi-Trifonov & Ku-Ku Band - American Tour 2010 Boston

За „учиндоленца“ Слави се пише какво ли не – от баналното „Осанна“ до същото – „Разпни го“! Еле, за новата му песен „Нема такава държава“, в която всъщност се казва най-голямата, неприятна и гола истина. Анти феновете му пък казват,че не бил правил нищо в последните години – след бума на бунтарския „Виден-офф“. Но забравяме, че всяка вечер има предаване на Слави, забравяме всички негови турнета и песни, изпети по стадиони и разни „палати“. Забравяме и за всичките тия пъти, когато е излизал пред камера и е говорил истини. Забравяме, че той единствен си позволяваше да се гаври с 20- годишните ни управници, както и с това, без друго пропаднало правителство. Забравяме и за всички инциденти, които се случваха в България през годините и за това, че Слави ги коментираше и изказваше мнение, и канеше толкова много чужденци в предаванията си.

Но не заради „убавите“ и „лошите“ моменти от шоу-живота на „Слави“ искам да говоря. Искам да изразя своето мнение за това, което направи за българите в чужбина. Кой друг в тая страна, наречена България, го интересува това, че някъде там – в далечните USA-територии, а и въобще из света необятен, има някакви си българи.

Факт е, че за зло или за добро, Учиндолеца обиколи най-големите градове в Америка и разплакваше, и радваше емигриралите там българи със своите песни. Аз в момента съм в чужбина и със сигурност разбирам какво значи това, което направи Слави повече отколкото някои от вас. Защото колкото по-далеч си от родината, толкова по-голяма е липсата в теб за държавата ти. Не е лесно да живееш в друга страна – с други обичаи, с други култури. И не е лесно всяка сутрин да се събуждаш и вместо“Добър ден“, в тамошното кафе, да чуваш някакъв друг език. И не е лесно да вървиш, и всичко около теб да е толкова различно. Но с времето с всичко се свиква, където и да сме. А е супер, когато някой ни напомни откъде сме. Затова мисля,че г-н Трифонов – Слави, направи нещо за България и българите във и извън държавата. Това, което направи той е нещо уникално за всички онези наши сънародници, които живеят в Америка. И честно да ви кажа Българските консулства в света и външно министерство не са правили толкова значими неща за българите по света. Дори мисля, че и цялата държава не е направила нищо и никой  от управляващите в тази страна не са правили нещо толкова хубаво за българите в чужбина. Ако сте гледали всичките клипове, които са направени – ще видите всички тези български лица, които се радват на нещо такова толкова много, все едно са го чакали цял живот. Надявам се и за в бъдеще – ако не ни предаде, и наистина не слугува никому – Слави да продължава да казва все така истината, Независимо като песен, или в предаване, или където и да е – да радва както българите в България, така и всички онези, които са някъде по целия свят. И се опитват да го превземат.

 

 

Photo: Slavi Trifonov & Ku-Ku Band – American Tour 2010 Boston 

 

 

П.С. За тези от вас, които не са гледали турнето, ето го и него:


 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.