ИЗ ДЪЛБИНИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО БЛАТО

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ИЗ  ДЪЛБИНИТЕ  НА  БЪЛГАРСКОТО  БЛАТО   Дълбоко в човешката природа се таи скритото любопитство на примата. Еволюцията предполага натрупване на знания и умения в определена насока, но дори една двайсетгодишна деградация може да ни върне векове назад. Особено що се отнася до духовни постижения. Резултатът вече е налице. У нас просперира чалгата, грубата сила и откровената брутална простотия.

И се пита в задачата, защо дегенератите в България се налагат над нормалните и дори интелигентните индивиди? Защо природни недоразумения като братя Маргини, братя Галеви, братя Юзеирови и единаците Румен Петков и Ахмет Доган могат да тероризират хиляди жители в определен населен район, а на моменти и цялата държава? Защо сме я докарали до там, та президентът ни да е агент – доносник, а посланиците на държавата в чужбина – ченгета?

И най-простият анализ показва, че стереотипът на ченгеджийската саморазправа от времето на Берия продължава да определя вътрешната и външна политика на страната, независимо от недоволствата на народа. А на обикновените хора явно е по-лесно да се приспособят към ченгесарските порядки, отколкото да ги изтръгнат от корен. Защото полицията по принцип е силова структура, само дето служителите й са забравили, че трябва да защитават не своите, а именно интересите на гражданите. Така всеки ден затъваме икономически и духовно, цените на стоките, услугите и енергоизточниците непрекъснато растат, за разлика от заплатите и пенсиите, които са унизително малки. Народът обаче е свикнал на унижения, стои и чака поредната сопа от страна на управляващите.

   Скоро Индия ще надмине Китай по население. Приблизително по същото време циганите ще станат мнозинство у нас. Циганизацията, не само у нас, но и в световен мащаб, ще провокира останалите хора. Вероятно ще се стигне до сблъсък на етноси, религии и разбирания. Нищо чудно да се наложат примитивните, гладни и неудовлетворени от световната уредба хора. Възможно е да се стигне и до сблъсък между бедни и богати, между подтисканите и техните потисници. Защото в човешката природа са заложени не само инстинкти за самосъхранение и продължаване на рода, но и за елементарна справедливост. С други думи, вероятно предстои световна революция. Ако сме на нивото на технологиите си, революцията ще е само в духовен аспект. Тъй като обаче сме изостанали в духовното си развитие, е много възможно да се пролее и кръв. И както обикновено се случва, ще пострадат най-вече невинните.

   Междувременно средностатистичният, зомбиран от ТВ-игри и предавания с СМС – и, жълта преса, чалга и липса на правосъдие, българин ще си налее поредната чаша ракия, ще махне безразлично с ръка и ще тегли по една благословия на политиците, полицаите, съдиите, докторите, мутрите, циганите и всичко дето мърда наоколо. Той е затънал до ушите в калта, затова му е все едно какво става, или какво има да става у нас или по света.

 

Photo: Vigo

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.