След полунощ. План за революция

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Народно събрание            Събудих се към 3 часа. Не ми се спеше и включих телевизора. Даваха някакъв немски филм за 21-ви век. След това се пръкна студио(явно с тъпо повторение на тъпо предаване), в което важно се започна тежък разговор. Надлъгване в стил „а ла Луканов“, при което думите се леят нежно, свободно, кадифено, засукано и когато се стигне до края на изречението се оказва, че си забравил началото, а опитвайки се да си го припомниш и вникнеш в смисъла му, установяваш, че такъв въобще няма. Госпожа Бъчварова, говорител на Правителството се надпреварваше по ръкомахане с господин Бисеров. По принцип водеха спор само за да запълват ефирно време. Говореха достатъчно, даже може да се каже пламенно, но не казваха нищо. И това е добре, особено когато говориш учено и се опияняваш от собствения си глас. Госпожата не беше убедителна в твърденията си, че Правителството е добро и върши добрини, движи се в правилна посока, защото всяка крива, близка до линията на Евросъюза е права.

Господинът срещу нея, с осанка на „сив кардинал“, твърдеше, че неговата партия е права и разни глупости от сорта, но на практика сам си противоречеше. Убеждаваше ме, че агентът на ДС – Сокола, е в опозиция, та няма защо да се показва пред народа в момента. Ами верно – за какво да се показва, като няма далавера. Като се появи друга възможност да „проконсултира“ нещо някъде си – ще се пръкне. А може пък в момента да е зает с консултации, относно летящата си чиния – може да се е намърдал в проектантското бюро на извънземните и срещу скромното възнаграждение от 80-90% от общата й стойност да споделя челния си опит в областта на ракетостроенето, или в случая – чиниестроенето. Невероятният му талант и гений предизвикват възхищение сред електората, а при мен даже и лека завист. Ех, ако навремето бях запретнал яко ръкави и бях написал дисертация на тема „Чехъла като превозно средство в банята“, можеше сега аз да дрънкам глупости по телевизията. Спомних си, че преди същият този господин-другар Бисеров беше май от друг отбор. Но в нашата политика това не е от особено значение, защото с който и цвят на екипа да си – все си от страната на управлението, дошло на власт с поголовно клане през 1944 г., станало възможно благодариние на щиковете на Великата съветска армия, донесли свободата ни.

Цветът на екипа не е от значение, стига да си във властта. А да си в опозиция, на която и да е от управляващите партии, е още по-лесно. Защото всички, идвайки на власт правят едно и също – грабят. Опозицията ги сочи с пръст и крещи „крадци“, но не много силно, а само така, за замазване на очите на електората. Като дойдат на власт „опозиционерите“ и те започват да крадат, и срещу тях крещят „крадци“. Но това си е в реда на нещата и нищо не се променя през последните 22 години – сменят се партии, правителства, обединяват се даже невъзможни на пръв поглед неща като монархисти и комунисти, например, но това е в правилата на играта, защото „Целта оправдава средствата“. Болшинството идват на власт, пробутвайки поредната измама за „справедливо наказание“ на крадците. А тези, които не им пука от това, се купуват с кебапчета и бира, с негласни споразумения за неплащане на стари, трупащи се сметки за ток, вода и други битови плащания. Има и по-рационални решения – „непукистите“ ги карат направо с автобус от съседна нам държава и всички под строй „гласуват“, та да си платят цената на екскурзията.

            Но да се върна към среднощния телевизор, който ме събуди – по някое време в сладкодумния разговор на споменатото скудоумно предаване, се включва някакво „светило“, пръкнало се по времето на премиера Филип Димитров, което започва да доказва на останалите двама колко е умен, разнищвайки събитията от последните дни станали в Египет. Може като съветник на г-н Димитров въпросното лице да го е „посъветвало“да закопае военната индустрия на България с изказването си на Голанските възвишения. То съвети лесно се дават, а след това – отговорност никаква, защото така Правителството е преценило за необходимо в момента. „Куче влачи самолети“. То и самолети няма, че Гад Зееви ги завлече, като подели сумите от тях и продажбата на офисите на БГА , пръснати по света с г-н Ванката Костов, дето още се учи да казва буквичката „Р“. Но да не се отплесвам – говори дълго този господин Алекс /това може да му е даже и името, дадено му от ДС, щото такова име не е популярно в България и ми звучи нещо като името на пропилата се наркоманка Кеми Тодорофф/, гаче по книга чете – не мрънка. Ясно, точно, отчетливо, гладко, но и той не успява да каже нищо свестно. Как ли преподава на студентите от някакъв си там Щатски университет не знам, ама те сигурно не го и слушат От приказките му разбирам, че се стреми да докаже колко е „вътре в играта“, макар и да живее зад граница, и как тия неща ги разбира, като че ли се е запознал с въпросите и е започнал да разсъждава върху тях още в детската градина, а може и така да се е родил. Гениален. Все пак се изпуска по малко и признава, че Щатите са прави, ама не съвсем. В думите му има намек, че не е много добре да смениш „един макар и не популярен управник, при който страната живее добре – да замениш статуквото с хаоса на някаква революция или въобще бъркотия.“ Може би имаше предвид Саддам Хюсеин, когото дебелогъзите американци, кой знае защо смятащи себе си за най-умните на Земята, свалиха от власт и една общо взето благоденстваща страна беше хвърлена в ужаса и хаоса на война, взривове и кошмари.

Същите тези американци имат интересен начин на мислене – те винаги смятат себе си за прави. Когато някой посегне на тях е агресор и терорист, а когато те изсипват тонове бомби над мирни градове и убиват невинни хора наричат себе си миротворци. Мисля че бях прочел това в някаква книга и много ми хареса, защото напълно отговаряше на случая. Точно по време на тия бомби минавах през Белград и видях как братята сърби делово си пиеха ракията, после като по команда се вдигнаха и отидоха да държат запалени свещи на мостовете под американските „миротворни“ бомби, псувайки Колумб и откритието му. Та този г-н Алекс някак тъжно обясняваше как армията е взела властта в Египет, като че ли съжаляваше, че при нас това не може да стане. Няма как да стане, поради факта, че идвайки на власт пребоядисалите се комуняги унищожиха армията като фактор. А иначе една такава обединена, подчинена на единно командване сила може да направи нещо неочаквано и да ги срита по задниците.Ама нея вече отдавна я няма. Затова създадоха полиция и охранители, по броя на които може би сме на първо място в света – „на всяко кише ченге, а на някои и по две“. Едва ли е имало от какво да се опасяват от народа, че психиката му е овча, отрепетирана добре и натренирана в продължение на 500 години, но ей така, за всеки случай, че все пак „страх лозе пази“ – унищожиха армията. Направиха я професионална. Пратиха малко „пушечно месо“ в Афганистан – да гребат там лайна заедно с братята по оръжие американци. Лайна там много за гребане има още от Съветите останали. Май винаги е имало? Но има и опиум, а той е важен. Има го и в долината Бекаа, където също има бъркотия и лайна, но там гребат евреите.

            В последните години станахме като консерви – всеки в своята си консервичка, зает с изчисления на бюджета си, смятащ сумите по получените писма в пощата дали ще останат пари за хляб след плащането на сметките за парно, ток, вода, телефон и евентуално кабелна телевизия и интернет. За цирк не се плаща – той е безплатен по цялата територия, кой знае защо наречена „държава“. Хан Аспарух сигурно се върти в гроба като вентилатор, съжалявайки, че е пожалил конете и не ги е отвел с 10-тина дни по на Запад.

            Пак май се отплеснах, защото започва да ми писва от празнодумието на тези тримата от среднощния екран. Изключих телевизора да не набъбне сметката към ЧЕЗ – някаква уж чужда фирма, пръкнала се на този свят предполагам от парите, изнесени от България по времето на Луканов и Виденов, че то тогава ги изнасяха с чували, поради това, че куфарите се бяха свършили. Направих си кафе, запалих цигара менте, която е все пак по-добра от тия, които се опитвах да правя с някаква машинка и тютюн, който даже не може да се нарече качак. Такива пушим ние, Българите, защото такива ни внася Мафията, ако въобще ги внася, а не ги прави в някой нашенски гараж. Под контрола на тия, които се борят срещу контрабандата, естествено. Навързани са като свински черва. Всичко е менте. Като започнеш от цигарите, хляба, колбасите и стигнеш до пожарникарите. Добре поне, че не е негър! „Демокрация“, мамка му! Какво да се прави? Като ни приобщят към Турция или ако ни изритат от тъпия Европейски съюз може и нещо по-свястно да почнем да пушим. Замислям се за бъдещето, ама е тъмно – просто тунел без край. Светлина на дъното – йок! Къде ти, то края не се вижда. Ни на тунела, ни на цирка. Ни на милиционерщината, която някакъв малоумен, неочаквано разбогатял се селянин напоследък взе да налага на територията. Добре е все пак, че не са започнали пак да ни бръснат и подстригват, защото формата е друга – бръснат и подстригват с глоби, сметки, фишове актове и разни други подобни „лостове“ на властта. Нещо от сорта на лафа за морковчето и тоягата, само че вече без морков – остана само тоягата. Криза – с нея се обяснява всичко. И с Еврофондовете, че тях пък ги източиха гърците с тяхната криза. Нашите не останаха по-назад. Имаме видни представители и в тази област. Да се учат европейците. Да знаят, че можем и знаем! Да ни приемат в Европа, че сме в Австралия. Да им го начукам на европейците, че когато са се завивали в кожи при нас е цъфтяла цивилизация. Затова сега се силят. Отмъщават си. Прости, затлъстели, неуки. Ако оня дебел английски мазник не ни беше продал на неврастеника Сталин сега ние щяхме да сме тия, които се надсмиваме. А бе история, мамка му!. Курва. Все си мисля, че това с което се гордеем ни го е набило отзад. Религията. Православието. Обидинили са се католиците и са освободили от турчолята своите католици, а нас са ни оставили да си православим. Да се гърчим. Да се кефят башибозуците на белите кълки на българките. Да им разпарят задниците. Така ни се пада. А пък и тая славянска азбука. Гордеем се с нея, но децата ни пишат 4, вместо „Ч“, че компютрите и мобилните нямат такива букви. А бе, въобще тъпня…

            Седя и мисля, ама май че само започнах да си седя. Реших. Ще взема да изкарам от боклуците, които се въргалят по балкона една стара туристическа масичка и май че и единственият, останал здрав сгъваем туристически стол – ще ги завлеча пред „Народното“ събрание, ще ги разположа там и ще почна да раздавам позиви. Нали е демокрация – да четат хората. Ама трябва пък да ги разпечатам, а това е проблем, че мастилницата на принтера свърши. Може пък просто да си седя и да си протестирам тихо. Дали ще ме изгонят? Нямам идея, но радсъждавам така – „Народно“ събрание е, аз съм от народа, сиреч от по-голямата му част, а именно от тия 95%, които едвам свързват двата края и при получаване на сметките са готови да умрат. Все пак съм народ – плащал съм и аз данъци преди да стана безработен. Там някъде, на площадката има и част мое, придобито по право, че съм гражданин на България, значи не могат да ме изгонят. Ще се пръкне някое ченге и ще ми каже да се омитам, ама да го духа. Имам документ, надлежно издаден, подпечетан, и заплатен, като че ли е златен. Ще си седя ей така, ще сложа за авторитет няколко празни листа със заглавие на първия от тях „Отивайте си, не ви искаме повече“ и ще си седя. Ще гледам сеир. Дали някой Ганьо, на когото целия този цирк и немотията са му дошли до гуша, ще дойде и ще се подпише, изписвайки надлежно име фамилия и ЕГН? Да де, ама проблем – ако ми се допикае или не дай Боже ми се досере какви ще ги дъвча? Ченгетата ще ми гепят листа, че те са се научили да гепят добре, и край! Ще вземат да ми изфабрикуват някое СРС, та да ме разнасят за смях на дечурлигите по махалата и мен. Много ги бива в тия работи – гепенето и обвиненията. Школовка. А пък и донякъде са прави – нали трябва да избият кинтите, дето са ги платили да се влеят в органите на родната полиция за която пее оня педераст Маринов, че ни гази, пардон пази.Няма далавера, в която да не е замесено ченге. Особено кагато става въпрос за кинти. Е, там с проститутките е друго, че там част от рекета, който взимат се получава и в натура. Така сигурно е и с алкохолите и цигарите ментета. Компромати ще ми насипят колкото щеш – обадил съм се на моя приятел Кики, да ми даде 2-3 цигари на заем до по-добри времена, да ми даде 2-3 кинта, та с булката да купим 1-2 хляба, че то и тяхната цена започна да расте. Други приятели с кинти нямам. Едно време имах един по-богат приятел, ама нещо оплете конците и не шари където трябва, та май са го заключили. Мони Анжел се казва. Беше се запретнал да строи някакъв град на мечтите, да ремонтира Халите, но не плати на комунягите и му спретнаха номерче. Кур-кюляф май му викат. Нещо го замотаха, после събориха банките, та му прибраха паричките. Не само неговите, а въобще на хорицата ги прибраха. Що са им? Трупаните парички в продължение на години се превърнаха в жълти стотинки. Осигурените старини отлетяха в небитието и старците се заровиха по кофите, да търсят ядене. Демокрация се нарича. По български. Имам и друг приятел с кинти. Също строител. Той пък щеше да строи някакви апартаменти. Намери клиенти, взе парите на зелено и по този повод прати купувачите за зелен хайвер. Няма да му казвам името, че е докачлив, пък и ми помогна да платя сумата, за която бях осъден в „името на народа“, благодарение на документ за тежести издаден ми от „държавата“.В документа пишеше, че „няма тежести“, ама или съдиите не могат да четат или очите са им били преуморени от броенето на рушветите, та ме осъдиха, че съм излъгал клиента да купи апартамента ми, като съм го уверявал, че няма тежести. Някакъв съдебен фарс. Цирк. Но този път правосъден. Та този приятел си е готин, ама му дължа близо 15-20 бона. Откъде ще ги взема да му ги върна – незнам. Ще почака. Той пари има.

            Нямам идея откъде да намеря някоя 7-цифрена сума, да се намъкна в „народното“ събрание или правителството, та да се разплатя с всички. За митничар не смея и да помисля – там цифрите са астрономически. Вярно е, че после бързо се избиват, ама все пак ми се струва фикс идея. Освен ако не ме подпомогне ЦРУ, Мосад, НАТО или нещо от сорта. Може и КГБ – парите не миришат, а пък и жена ми е рускиня. Те ръшаните си падат нещо алчни, та може и с някой олигарх да завъртим далавера – Путин, например. Бил нещо като шеф в някаква газова компания, разправят. Май се поувлякох. Нищо де, случва се. Даже и на господин Борисов. Той прехвърля често темата. Бърка. Говори за футбол, бира, митници. Каша някаква, но е извинен. Толкова неща са на главата му. Английски ли да учи, речи ли да пише, за магистрали ли да говори или за атомни електроцентрали. Как ще изчуква джипа, откъде ще намери кинти, пък дали да не прати юнаците от Ипон да навестят обектите по морето, та да посъберат парички за налични разходи.Не му завиждам. Бедния. Завалията. Може да измисли и някоя друга далавера, като със синята зона или със смяна на номерата на автомобилите за пореден път. Живи пари са си това. Маже и документите да смени. За пореден път, че пак не са сложили кръвната група вътре. Чипа, обаче го сложиха.

            Та все ще изфабрикуват нещо срещу мен ченгетата. Все пак са се учили. Не всички де, ама поне някои от тях. Могат да пишат. Да четат също. В тая насока много ги бива. Ще вземат да ми тръснат някой акт, че премествам масата с несъобразена скорост или пък съм я паркирал неправилно, пак с несъобразена скорост както писаха за оная кола пред ЦУМ? Знам ли от коя трънка ще изскочи заека? Може да ми домъкнат и радар, че карам с превишена скорост с масата и стола? „Демокрация“ мамка му. През главата ми преминава и вариант да се завлека с колата, ама няма пари за нафта, с къмпера да отида също не става, че и той е без гориво, а пък няма ни гражданска, ни минетка. Пък него и къде ще го паркирам, че навсякъде и „синя зона“, то и там цените щели да скачат. С къмпера ще се озорят да го преместят с паяка, но ще ме глобят все едно че са го местили. Това не е рекет на създадената фирма „Паркинги и гаражи“. Парите събрани от тази фирма отивали за правене на дупките в София. Говорим за тая част от парите, дето не потъва в джобовете на мутрагените-бизнесвени.Явно добре работят – дупки колкото щеш. Явно ще трябва да влача масичката и стола на гръб, но ако ги повлека едновременно рискувам да не стигна, че я ще ме секне кръста, я ще се преуморя. Трябва ми някой, който да пази или масичката или стола докато организирам офиса си пред „Народното“ събрание. Дали ще се намери още някакъв шашав Ганьо като мен, на когото всички му е писнало – лъжи, демокрация, „народни“ представители, Президенти, премиери, пожарникари и въобще всичко? Ако се намери такъв да си носи стол, че моя не си го давам и ще си го защитавам като Сокола проекта си! Ще видя кога ще събера 2.50 да си купя билет, че поради лошо стечение на обстоятелствата, не без помощта на „правосъдието“ ни, в момента живея в Перник.

            Може „народните“ представители да се окажат ларж – може да ни почерпят по цигара, да ни дадат по някое друго „депутатско“ кюфтенце, от тия дето са тънкана/че депутатите са заети и бедни хорица/, а говорят, че имало и месо в кюфтенцата. Не е само химия.

            Ако има желаещи да се включат в мероприятието, нека ми пишат. Няма да издигаме политически лозунги, че те на всички писнаха. Няма да излагаме никакви платформи, защото целта ни няма да е да извозим някого. Ще седим тъжни и ще мълчим, който пуши и има какво – ще пуши, който се е докопал до ядене – ще яде. Който си носи пиене – ще пие.Меже и да измрем от глад седейки си, ама то сега ли ще стане или след месец-два май е все тая. Тук ще изкярим – поне от кумова срама ще вземат да ни погребат безплатно, че и по гробищата мутрите, създадени от БКП вдигнаха цените така, че човек не смее и да хвърли топа.

            Правя си кафе и мисля да поспя малко.

„С две думи кафето е нужно на всеки

При всяка случайност и гаф,

подхлъзнеш се, хлъзнат и стъпил в клопка,

попаднал под лош параграф“

 

            Тази песничка я пееше едно момче, пич, пещерняк – Пешо Ботълса. Бог да му прости. При нас, в „демократична“ България параграфи и клопки – колкото щеш. Бол! Дупки също имаме, даже и в бюджета, допълнително от тия по пътищата. За тях поне „пътен данък“ не плащаме, ама плащаме по друг начин. За дупките – толкова са, че имаме и за износ. Мажем да одупчим целия Европейски съюз. Можем даже и да не ги изнасяме. По някакъв Европейски параграф ще им изнесем някой кмет. Софиянски, например. Той е майстор и си разбира от работата. Може и околовръсткни пътища да им построи ако си нямат. Ако не се навият поне ще продаде земи около терени, където ще се строят пътища, а после ще ги изкупи двойно и тройно по-скъпо. Цар е на тия работи. Да де, ама парите от продажбата ще си сложи в джоба, а за покупката ще ползва държавни парички. Така може да стане и мултимилиардер. В Евро, естествено.

            Не издържа момчето – за Пешо Ботълса говоря, и се обеси. А може и да му помогнаха, че беше момче кадърно – компютърджия, хакер. Можещ, знаещ. Май се беше заплел в някаква работа с кредитни някакви карти. Знае ли човек какво е правил, а пък и кой, кой да ти каже! Може делото по случая със смъртта му да събира прах по равтовете на 4-то РПУ в столицата. При дознател Панков, например, че той от няколко години все е в отпуск.

 

            Желаещите да ме подкрепят, моля да не се натискат – ред има. Няма да се раздават нито депутатски заплати, нито служебни Мерцедеси. Няма да има и 13-та заплата, че вече са я взели.

            Та като събера гореупоменатата сума от 2.50 за билет за влака, че маршрутката е 3 кинта – тръгвам и ще пиша допълнително.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.