ПУСТИНЯТА В НАС

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ПУСТИНЯТА  В  НАС

        Логично е, когато човек е живял цял живот като паразит (комунист), не е сторил нищо със собствените си ръце и труд, да не цени постигнатото от другите и само да руши. Ужасно е, когато младите българи стават такива! Обаче за да се оформят в подобен стереотип, едва ли е само тяхна вината.

Възпитанието на всеки човек се оформя преди всичко в семейството. Там се формират основните ценности, критерии за добро и зло, навиците за труд и учение. Когато в семейството нещо не е наред, негативите се отразяват преди всичко на децата. Те като индикатори реагират на всяка промяна и показват като в криво огледало, преувеличени качествата и недостатъците на своите родители. Обществото със своите механизми за влияние, също дава своя принос към оформянето на мирогледа у подрастващите. Залетите с жълти новини медии моделират изкривена и невярна представа у децата, за стойността на различните неща.

Особено вредни могат да се окажат телевизията и интернет, когато представят пошли реалитита, измамни игри и вулгарни конкурси. Най – нормално за децата е да подражават на по-големите, успелите и известните. Когато по, на пръв поглед сериозна телевизия, в праймтайма се появява за интервю празноглава фолкфурия, плеймейтка или успяла проститутка (може и духовна), децата ги приемат за модел на поведение и никой, и нищо не може да ги убеди после, че това не са авторитети. Така леко и незабележимо става зомбирането на децата ни. Въпросът е кому е нужно тоталното опростачване на обществото ни?

         За тези двадесет години на „преход” в България, неоспоримо бяха доказани няколко основни извода, за деградацията на морала и духовните ценности у хората, както и за тяхното обедняване. Макар повече или по-малко те да са известни на всички, нека ги проследим:

–    Най – големите виновници за катастрофалното положение в икономиката, образованието, здравеопазването, социалното осигуряване, сигурността и спорта на държавата, са всички бивши и настоящи членове на БКП и БСП.

–    Покварата на всички правораздавателни и осигуряващи структури – прокуратура, съд, полиция, митници и всякакви контролни органи унищожиха доверието на хората в държавността.

–    Чалга „културата”, въведена най-вече от Слави Трифонов, измести стойностната телевизия, музика, книги, развлечения и циганизира обществото. Вместо циганите да се интегрират към нас, ние тотално изпростяхме, иззлобяхме и се омързеливихме.

–    Партиите и партийците обезсмислиха амбициите на обикновените хора към просперитет, научно и хуманно израстване. Всички клонинги на БКП – БСП, ДПС, РЗС, НДСВ, СДС, ДСБ и ГЕРБ, наложиха кариеризма, корупцията и кражбата, за основи на успеха у нас.

Така бавно, но сигурно, престъпниците в държавата наложиха своите мерки и правила на останалата част от обществото. Изпраха заграбените пари и с цялата си наглост решиха да дават тон на обществото, както и да го поучават.Унищожиха красивото в душите на хората, защото тях ги устройваше единствено наличието на пустиня. Безразлична, бездушна, скучна и безкрайна пустиня, сред която дори кичозните гнусни, подобни на дворци от лоша приказка хотели, МОЛ-ове и частни резиденции, да изглеждат внушителни, да стряскат и респектират плебса, т. е. останалите българи.

     И сега, когато от едно прекрасно кътче на земята, превърнахме България в сметище, а добрите, работливи и кротки българи – в безскрупулни, отчаяни и непрестанно мразещи скотове, стои въпроса, нужна ли е тази държава изобщо? Особено като се има предвид, че тя е държава проформа, управленците и са престъпници, народът – „лош материал”, а децата и – бъдещи слуги на наши и чужди експлоататори! Кому е нужна тя в този си вид?

         Макар и банален, отговорът е ясен – нужна е на червените барони и мафията! За да сътворят своите оазиси, те превърнаха всичко наоколо в пустиня. Сега пустинята в нас все още мълчи. Безчувствена, омерзена и пуста, тя преглъща пясъка на отчаяните ни дни, бавно сбира злоба, за да се надигне един ден и да се превърне в пустинна буря. Да помете и унищожи всичко старо и мръсно. За да може след това, от българските семена да израсне нова, по-чиста, светла и най-вече свободна България. Правили сме го преди, ще успеем пак! От византийско и турско робство оцеляхме, и се възродихме, ще надживеем и комунистическите сатрапи. Друго ако не, това го можем!

 

 

Photo: Vigo

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.