Кмете, дайте телефон

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

 Както всички забелязват – снегът винаги ни изненадва. Било то през октомври, ноември, декември, февруари. Изненадата е винаги пълна , тотална и доста трудно проходима. Помня бате Бойко като стана кмет как се тупна в гърдите и каза – София ще стане най-чистата европейска столица, другарки и другари! Сега..за другарките и другарите не съм много сигурна, но някак си така ми звучи в спомените. Помня и как тогава скептично се усмихнах и промърморих – да бе да, на кукуво лято. Обаче все пак една искрица надеждичка се промъкна в обезверената ми душа и заискри.

 Представих си едни вечно празни контейнери, едни чисти тротоари, едни улици без дупки, една зима без лед. Всъщност това последното звучи направо гадно. Друго си е да ти се белне простора, снегът да затрупа всичките му мръсотии, неравности и неизправности. Гледаш през прозореца и – красота. Коминчетата пушат, блокове и къщички се гушат, а бе европейска работа, столична, кметска. Вероятно точно това е имал предвид софийският кмет, обещавайки чистота и красота на града. Няма нужда да се качваш на Витоша, за да видиш и пипнеш сняг. И всичко изглежда напълно идеално, докато не ти се наложи да излезеш от вкъщи. Няма значение пеша, с градски транспорт или с лично мепесе – все много ще псуваш и все Бойко.
     Драги другарю кмет, драги Борисов, хубаво обявихте преди време телефони за дупки по пътната мрежа на поверената Ви община, що не вземете сега да обявите и едно телефонче за сняг. Защото така като гледам положението навън, Вие явно не сте забелязали, почти седмица вали , трупа, навява. Да вземем да Ви звъннем, та белким поразчистите улици и тротоари. Не е лято, другарю Борисов, не е. Зимата отново ни изненадА.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.