ДА ЗВЪНИ КАМБАНАТА!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ДА ЗВЪНИ КАМБАНАТА!Колко сме наивниците ?!

Имам в предвид наивниците, оцеляващи в България. Тези, които си плащат данъците, гласуват на избори, не се занимават с далавери, работят за унизително ниска заплата, не успяват да запишат детето си в детска ясла или детска градина, не крадат, не пречат на другите да крадат, почти спират на знак „Стоп“ и си траят за безобразията, които се извършват ежедневно в държавата.

Питам, защото имам усещането, че сме много малко. Вярно, че не е наша работа да оправяме държавните проблеми, но те ЗАТОВА СА ТОЛКОВА МНОГО! И на обикновените гърци не им е работа да се месят в работата на правителството си, но го правят. Резултата е налице – при стотици милиарди евро заем, още толкова опростени, дори безработните гърци получиха по триста евро за Великден. За тия които работят и особено за държавните служители да не говорим – те получиха бонуси над хиляда евро. Не за друго, а защото не си мълчат като нас българите. Какво получихме ние за светия празник? – Един гол …………. понеделник! Казано е дори в народната поговорка: – „Едно дете не заплаче ли, не му дават да яде!“. А ние умираме мълчешком………!

Упрекват ни, че сме черногледи, че сме все недоволни и несъгласни с никой, и нищо. Ами то си е така. Такива сме. Но само като фактология. Като реакция сме най-съгласните и послушни граждани на планетата. Ако утре управляващите решат да ни колят, нищо чудно да се наредим на опашка, да си чакаме чинно реда и дори някой да се пререди.

Все си мисля, че дори глупците и наивниците трябва да си имат клуб, партия или някаква организация, които да им защитават интересите. Защо обаче ние сме неорганизирани? Защо сме беззащитни срещу едно установено, явно и доказано от години зло – ЧЕРВЕНАТА ТОЯГА, под формата на БСП, ДПС, ДСБ, СДС, ГЕРБ и още сто и двадесет регистрирани като партии, метастази на комунистите?

Един мой приятел от Добрич вече години си мечтае, да сътвори голяма камбана, която да окачи в градинката срещу Народното събрание. Всеки българин, който е недоволен от „политиката“ на управляващите, да може да дръпне въженцето и да звънне камбаната. Да чуят всички, колко са недоволните в републиката. Ясно е, че депутатите и министрите няма да я чуят, защото те по принцип са глухи за неволите на българите. Ще чуят всички други обаче. И както ни е залюляла мизерията, бая народ ще има да звъни, докато един ден сам ……Бог ни чуе! Може да се разцепи земята под Парламента и най-после да доживеем, да видим справедливост в държавата. Защото ако чакаме на съда или на самите себе си, ще си останем същите жалки жители на обречена на гибел държава.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.