Не е въпрос на демокрация, а на възпитание и ценности

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевМинах с Франт из Редута и ето ви картинката. По Каймакчалан, Марагидик, и другите улици – и за пореден път се убедих, че имаме проблем с народопсихологията. Първата ми работа – към обяд успях да свърша своята част пред блока. Зная, като има сняг чистя пред блока. Не чакам Денков и Терзиев да ми кажат, още по-малко Радев или Пеевски.

 

Дойде и един съсед. Като видиш колко е трудно и ти минава желанието да раздаваш присъди „нагоре“, но със сигурност и с тъга констатираш факта, че у нас солидарността и добрите навици се изпаряват. Гледаш блок – живеят в него 50 души, тротоарът им е десет метра на метър на два, и …. лед стъкло. Не изчистиш ли снега докато е мек и паднал, след това трудно се разбива. Но тези условни 50 души не се досещат, че някой от тях може да падне и да си счупи крайник, ако не те хората, които минават от квартала покрай тях. Имаме и къщи и пак същата работа – поне 30 процента от тротоарите пред блоковете и къщите не са разчистени. Чакат и псуват общината че не им изчистила снега.

 

Помня родителите си в Лагера преди много години – от четирите етажа излизаха представители от всички апартаменти и всичко беше изчистена. Срамно беше да останеш у дома, докато другите чистят.

 

Не е въпрос на демокрация, а на възпитание и ценности. За това видя и критикар в екрана бих го попитал – изчисти ли снега пред вас?

 

 

Илиян Василев

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.