Протестите…Студентски град… Бъркоч

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Всички говорят за протестите в Студентски град.

Не е ли поредният протест, на който протестиращите… не знаят за какво протестират?

Напоследък имам чувството, че хората жадуват за обединение, независимо около каква идея, просто да са заедно. Митинги вследствие на самота.

Убиха човек. Подписвахме се за справедлив процес, всеки се бореше с каквото може според желанието си. Доколкото знам, убийците са задържани. Правилно, би било абсурдно, ако не се случи, всеки си търпи наказанието (друг въпрос е, че няма справедливо наказание срещу убиец на нечие дете, но това е лично мое мнение, друга тема).

В един момент протестът се изроди, както може би става с всички прояви от такъв род. „Мутри, вън от Студентски град!“. Съгласна съм, гласувам с две ръце! То мутрите в кой ли град биха били добре дошли… но както и да е. Четох лозунги на студенти, четох теми, четох бълвоч – всички студентки били курви, продавали се евтино, те били основната причина Студентски да изглежда като бардак. Що за глупост. Ако започна да изреждам на какви абсурди съм се нагледала за три години там и то повечето във връзка с бюрокрация и тъпанари, избиващи комплекси в мизерната си службичка, може би взимащи по-малко заплата от мен (като студентка), но със самочувствие на богове… Къде ли ги няма такива.

Ще спомена един абсурд, без да имам претенции да се боря за нещо, достатъчно врати изпотръшках, достатъчно нерви изхабих навремето. Случвало ли ви се е да ви изхвърлят на улицата посред зима, във виелица, поледица и пр., да ви тръшнат покъщнината на коридора и да ви кажат: „Плащай, щото иначе ше спиш на пейката“? Е, случи ми се. Бях наивна първокурсничка на 19. Подробностите ще пропусна, просто ме мързи. Причината беше, че не съм показала студентската си книжка на госпожа домакинката, а видите ли, трябвало, защото ‘КОЙ АДЖЕБА МЕ ЗНАЕ, ЧЕ ДВА МЕСЕЦА СЛЕД КАТО СЪМ ЗАПОЧНАЛА СЛЕДВАНЕТО СИ, ВСЕ ОЩЕ СЪМ СТУДЕНТКА?????“ Става въпрос за 42-Б, може би най-известния блок на Софийски. Онзи идиот Даков дали не са го пребили някъде… Оказа се, че съм закъсняла с месец да извърша това изключително трудоемко действие, което според тяхната висша логика означавало, че се крия. А аз как бих могла да знам, при положение, че няма никъде известие… „Ами тези неща се знаят, млада госпожице!“. Странното беше, че имаше и други като мен. Наложи ми се за часове да събера пари, за да платя един месец наем по тарифа „Нощувки“, което е три пъти повече от месечния ми наем. Студентка по музика първи курс. Ей-такива работи. Добре, че имах приятели. Може би нещо се е променило от тогава, за да не се е разчуло, знам ли… все някой жаден евтин журналист щеше да се захване с това. Но пък на фона на останалите гадости кой би му обърнал внимание.

Кой би обърнал внимание.

А нали си говорим да го приемаме лично.

Нали трябва да се протестира срещу нещо, което би могло да се промени. Или? Иначе не е ли излишен израз на безцелност? К’во ше прайш утре? ПРОТЕСТ! И ША МА ДАВАТ ПО НОВИНИТЕ!!! НА БТВ!!!

За друго ми беше въпросът. Гледах български новини няколко пъти напоследък, което не ми се беше случвало от около 8 – 9 месеца. Хора, няма нещо на тоя свят, което да е в състояние толкова качествено да ти развали настроението! Излизам, лудея, пея, играя, скачам, готино ми е, водя зареждащи разговори, прибирам се вкъщи, пускам телевизора… и почвам да мисля за самоубийство.

Днес (21 декември) с приятели гледахме новините (колкото и да ни е неприсъщо… просто се събудихме по това време) и к’во да видим – наши стари познайници, пияндета от класа, вървят начело на огромно шествие, държащи лозунг „Студентски за студентите!“. Да бяхте добавили поне едно мощно „ХЛЪЦ!“ отдолу, или поне едно „Ръзбиришли…“ Същите тези, дето веят плакати и се удрят в гърдите, довечера ще пият наравно с мутрите в най-гнусното заведение, а след това ще чукат най-заразните курви на Студентски. А накрая ще прекъснат обучението си поради липсата на подписи за присъствия на лекции. И ще кажат: „Защото работихме, мама и тате нямат пари да ни издържат“. Само ако знаеха мама и тате…

Не съм посещавала Студентски от доста време, но едва ли нещо се е променило. Само мога да кажа за себе си, че изключвайки абсурдите, свързани с бюрокрация, докато живях там, не е имало скучна нощ, не е имало ден без купон, не е имало миг, който да не запомня с нещо весело и същевременно нито веднъж не съм си имала работа с полиция, нито веднъж не съм била курва, нито веднъж не са ме пребивали и не съм ставала свидетел на бой. Не казвам, че ги няма – о, не! Просто съм била късметлийка, ще кажете. Въпрос на избор – ще отвърна.

Онези нещастници убиха човек. Тук просто трябва да млъкна, нали… Наистина не говоря за това. И съвсем не го омаловажавам. Просто млъквам.

Гледахме БТВ репортерите днес. Беше смешно. Беше евтино. Полицаи, заедно с репортер и оператор, влизат по стаите не веселящи се студенти, взимат им бутилката с водка и казват: „Вие защо не си учите уроците?“ – „Ама господине, как тъй в два часа, ние досега това правихме…“.

Плюс няколко нескопосани кадъра на момиче със сладко лице и изрязан потник в ръцете на собственото си гадже…

И ХОП! Студентски е пълен с пияници, дето не си учат уроците и с малки проститутчици с изрязани потничета. Абе, вие… Ваш’та мама…

Защо срещу студентите? Защо срещу тях? Нали всички твърдяха, че именно „външните“ хора, „пришълците“ правят и золумите. Побойници с коли. Звучи като сафари. Някой пуска няколко мутри в джунглата, за да стрелят по животинките. А те, животинките, си живеят просто весело, без да пречат на някого. Нали срещу тези изроди е протестът, обърнете се срещу ловците, не срещу животинките. Как може да има толкова тъпи хора. Тъпи – тъпи – тъпи.

От друга страна, аз ако видя, че простестът ми се обръща срещу мен, ще се оттегля на някое по-спокойно място… Ама нали ТРЯБВА…

Бъркоч. Шъ повърна. Ако някой успее да ги изгони, браво. Но защо ли ми се струва, че всеки протест в тая държава се обръща срещу протестиращите. Няколко девствени, мустакати зубърки и половината пиянско население – елитът на Студентски! – се е събрало да протестира. Срещу себе си. Грозно е, тъпо е. Защото между тях има и свестни. И защото някакви безделници ползват името на убит млад човек. Струва ми се непростимо.

Тази тема я пиша аз, но ей-ги къде са подсказвачите. Мнението не е само мое, то е на толкова много млади българи, решили да напуснат родината си, не е само мое желание, или негово – пушещият в кюшето, или нейно – мацката с бира в ръката. Наистина изглежда, че сме се спукали да ни пука Мисля, че много млади усещат безсмислието на идеалите си. А някои от нас осъзнават ценността на живота си и нямат желание да го губят в протестиране срещу каквото и да било. Наричат ни егоисти. Ми не, не сме, просто се борим да запазим щастието си. Ха-ха, видите ли, ние също се борим! Въпрос на гледна точка. Знам. Ако всички бяха като нас, България нямаше да я има. Но нали уж всички проповядваме свобода…

Пускам темата именно тук не с някаква особена причина, просто това е единственият форум, в който понякога влизам. Може би единствената причина да се занимая с това е, че и у мен се появи желание за протест!

ХОРА! ДОКОГА!

Утре в шест без десет ви каня официално на протест пред БТВ! ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ПРОТИВ НОВИНИТЕ!!!

Ако някой заблуден е останал без протест – да заповяда!

Извинявам се на всички, че освен да не гласувам (а аз никога не съм го правила), нямам какво повече да направя в процеса на изхвърляне на боклука. Пък и нямам желание. По-скоро ше си фана чукалата и ше ви пращам писма от Барселона.

Не за друго, приела съм го твърде лично.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.