Невидимата война срещу… нас

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
Hans Gedda — Nelson Mandela (1990)Повод да напиша тази публикация е не само арогантното нападение върху международната флотилия с хуманитарна помощ за ивицата Газа от страна на Израел, но и плоските коментари които видях по българските сайтове. Някак си ми стана тежко като видях нивото на великия български народ. Разбира се имаше няколко по-разумни гласа, но това са капки в морето.
Как хора които си нямат понятие от другите цивилизации и култури, заклеват на смърт турци, пакистанци и всякакви подобни ислямо-изповядващи народи? Били терористи! А някой може ли да ми отговори кой ги направи терористи? Ами ако индианците дойдат в България и си направят царство на маите? Започнат да ни събарят панелките защото не ги кефят и после ни гърмят ако сме решили случайно да се върнем в останките. Никой не чува нашия глас. Отделно Догоните ни заклеймяват като врагове на цивилизацията и пращят няколко отряда войници да се погаврят с остатъците от достойнство, които не сме загубили. Няма ли с чиста съвест да вземете кило тротил и да се взривите сред омразните ви врагове, след като сте загубили майка, сестра и брат?    
Простата истина е, че една шепа хора има интерес светът да е нестабилен, стреми се към едно постоянно статукво на война. Фактически статуквото е постигнато: война срещу несъществуващ враг не се спечелва. Военният режим е едно такова интересно състояние на повишени(превишени) правомощия, което блазни малцина. А всъщност ние плащаме и с пари си, и със свободата си. Даваме отпечатъци, ириси, ДНК под мотото „Сигурност пред свободата“. Ако продължим така, до няколко петилетки ще приемем и чипове под кожата си. Медиите бълват помия, ние вярваме! Даже пращаме войници във войната срещу Осама бин Ладен и дядо Мраз, защото някой се провикнал, че те са лошите.
Не исляма е опасната религия! Не той призовава на смърт, не той е разпънал нашия Бог! Гледайте по-малко биг брадър и мислете повече с главите си… Пазете се от фарисеите!
 

Photograph by Hans Gedda/Sygma — Corbis (1990)

Nelson Mandela

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.