Мили родители

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Мили родителиРадвате ли се, че децата в момента учат присъствено? Не се радвайте много, защото скоро пак ще се наложи да стане дистанционно. Подгответе се, защото това ви чака. Неизбежно е.

 

Защо? Защото беше много лошо да бръкнат с памуче в нослето на детето? Защото е ужасно ако се установи, че детето е заразено – леле, карантина, по-добре да заразяваваме други, отколкото да се наруши комфорчето ни? Защото има световна конспирация срещу Тутраканската селищна система? Защото хората на Слави казаха да не го правим по телевизия 7/8?

Защото хората по всички останали нормални държави са тъпи и ние задължително трябва да сме различни от тях? Защото?

Все тая. Заслужавате си го.

 

Когато бях ученик в основно училище, имаше същински лекарски и зъболекарски кабинети в сградата на школото. През седмица ни преглеждаха за въшки. Редовно си имаше ‘кажи а-а-а’, за да ни видят гърлата да не са червени. Температура мереха и учителите епизодично с пипане с ръка по челото. А веднъж годишно между първи и четвърти клас ни бъркаха с пръчка с памук в дупетата, за да ни тестват за глисти.

Родителите даже и не разбираха кога и как се случват тези изследвания. А за нас си беше нещо нормално. Хора, всъщност на мен ми направиха пломба без родителите ми да разберат. Е, и? Баща ми само каза ‘браво, че са го хванали навреме – иначе щеше да те боли повече’.

Във всичко това нямаше нищо лошо.

Няма и лошо в информираността разбира се. Да, хубаво е да знаем. Всъщност трябва да знаем.

Ама дайте да не ставаме ‘майки-орлици’, а? Имайте мяра и не обсебвайте живота на децата. Дайте им да дишат и без вас. Оставете ги да живеят и без всичко да е одобрено от мама и тати. Иначе ще ви се върне тъпкано. Да, когато станат тийн.

И да, написах го пак заради турбо драмата да викнат детето в междучасието и да му бръкнат с памуче в носа. Никаква драма нямаше да е. Нямаше да е драма да се направи и без да ви кажат даже. Опомнете се. Сериозно.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.