Бяхме включени в сценарий, изигран от МВР, за да уплаши и спре гражданските прояви на цената на побоища и пролята кръв

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Настроения и коментари от срещата между Кмета на Столична община Бойко Борисов, Главния комисар на МВР Павлин Димитров и представители на протестиращите групи.

На срещата Бойко Борисов ни обясни задължението си, предвид получен сигнал, да „замрази протестните дейности:” заради мерки за сигурност на гражданите на площада”, което ние напълно разбираме.

Не разбираме обаче и не получихме от главния комисар на МРВ и Кмета на София отговор на следните въпроси:

– Защо организаторите и комендантите на протеста не бяха уведомени за подадения в 9.30!! часа сигнал за взривно устройство, а 4 редици полицаи започнаха директно нападение и изстласкване на хората в първите редици на протеста бе зникакво обяснение?

– Защо полицаите счупиха с първия си щурм техниката за озвучаване, с която можехме да съобщим на хората, че за тяхната сигурност е необходимо да се изтеглят?
– Защо когато студентите призоваха всички да запазят едноминутно мълчание, съответно групата на провокаторите не уважи това искане и се отличи като остана да стои права, бяха посочени от комендантите на полицията, но тя не нарави нищо?
– Кой допуска да се бият наред хората на площада, кой е пуснал заповед за това?

+Искаме записите записите на полицията да се пуснат в публичното пространство, за д а се види кой е превишил правата си.
+Искаме МРВ да изълни задълженията си и да съдейства на комендантите и организаторите на протеста за ограничаване на провокаторите.
+Искаме оставката на човека, подал заповед за нападение на протестиращите, както и оставката на министъра на вътрешните работи.

Провокатори имаше, но полицията не съдейства на организаторите на протеста и излъчените от нас коменданти за спиране на техните действия.

Няма сценарий, който да попречи на пробуждането на гражданското общество!

На Кмета на София бяха връчени и конкретните наши искания, свързани с неговите законови правомощия, относно опазването на природен парк „Витоша“. От негова страна беше поет ангажимент за среща за изясняване на ситуацията с планираната незаконна новата ски зона на „Витоша ски АД”.

Как продължаваме утре, 15.01.2009, вижте ТУК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.