Имам право да уча, защо ми го отнемате?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Абе имам аз едно чудене… Следя си газовата криза, ядосвам си се и си мисля защо има хора, които смятат, че са над законите на всички държави? Според чл.53, ал. 1 от Конституцията на Република България всеки има право на образование. Прекалено ниските температури в класните стаи са пряка причина за принудителната ваканция, тоест спирането на доставките на газ е нарушение на конституционен член.
И друго – клишетата, които обикновено се използват за училището – „втори дом“, „място за трупане на знания и умения“ и пр., важат за мен в пълната си цялост. Затова бих искала да попитам отговорните за тази ситуация лица – кой ще ми върне (минимум) двата загубени дни, в които можех да науча нещо повече за себе си и за света?

Не ме разбирайте криво, не съм отявлено зубърче – просто обичам да съм в училище –  атмосферата там, пък и хората, ме радват много… Ако е вярно, че президентите и техните съветници са едни от най-далновидните хора в държавата – това ли е всичко, което успяха да постигнат с цялата си прозорливост – да създадат световна криза, в която децата за пореден път са потърпевши?
Напред, науката е слънце! Пък като я имаме, парно не ни трябва…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.