Семената на измамата

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Семената на измаматаСкоро пожеланието „добър апетит” ще е истинска проява на лошо възпитание

Ако никога до сега не сте се вълнували какво всъщност ядете, тази книга със сигурност ще ви шокира. Тя разкрива онези нечистоплътни тайни, които всеки ден поглъщаме. С тях захранваме бебетата си, подслаждаме обяда си, безгрижно хрупаме пред телевизора…

Това е книгата, която ще ви покаже колко дълбоко са стигнали безцеремонните пипала на алчността и корпоративните интереси.  А те отдавна дебнат и от вашата чиния, нищо че на пръв поглед сте отвъд океана.

 

„Семената на измамата” е бестселър №1 по проблемите на храните с ГМО. А защо е така ще разберете още с прелистването на съдържанието. В книгата подробно са описани тайните на вътрешната документация на американската Агенция по храни и лекарства (FDA). Документация, която съдържа предупреждения за токсини, алергии и нови болести, но въпреки това е игнорирана от директорите на FDA (единият от които е бивш адвокат на „Монсанто“). Ще разберете как и защо са подкупвани учени, а после заплашвани или уволнявани. Ще попаднете в свят, където доказателствата за опасни открития се крадат, а научните данни са изопачавани или цензурирани. Ако сте любители на животните и противници на опитите с тях някои глави със сигурност ще ви ядосат – книгата съдържа достатъчно примери как лабораторни плъхове, на които са давани генномодифицирани храни боледуват или измират.

Въпреки това безспорно доказателство, че към пазара потегля истинска атомна бомба за човека, тези храни са били одобрявани за консумация без да се проведат допълнителни и още по-задълбочени тестове. Почти ще станете експерт как е възможно научните опити да се провеждат така, че проблемите да останат завинаги скрити. Ще разберете как против волята си в омертата са замесени самите фермери и престрашилите се да влязат в стопанствата им журналисти.

 

След последната страница вече ще знаете много повече, отколкото би ви се искало. Хубавото е, че ще виждате и по-ясно своята роля в новия глобален ред – мястото, където пожеланието за добър апетит ще се тълкува като признак на лошо възпитание. Защото „добър” ще е последната думичка, която ще свързвате с храната в чинията си.

***

„Тази книга е невероятна… тя гъмжи от задкулисни интриги и заговори на големите биотехнологични компании в техния неистов стремеж да се наложат на всяка цена. Тя е щателно и добросъвестно аргументирана, а стилът й е нещо средно между документалистика и трилър – въздейства силно.”

Това е част от предговора, дело на Майкъл Мийчър, британски народен представител.

 

Автор на „Семената на измамата” е Джефри М. Смит. Той се занимава с генно модифицирани храни повече от десет години. Работи за организации с идеална цел и политически групи, а през 1998 г. е кандидат за конгресмен с мисията да афишира последствията от ГМ-растенията върху здравето и околната среда. Предлага нови закони, които да забранят употребата на ГМ-храните в училищата и да предпазят децата като най-рискова група, както и закони, защитаващи фермерите от кръстосаното опрашване на ГМ-растенията. По-късно става вицепрезидент по маркетинг в лаборатория за разкриване на ГМО. Джефри М. Смит често изнася лекции, говори на конференции и е широко цитиран по целия свят.

 

В края на книгата ще намерите и доклад на българската Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ). Резултатите за наличие на ГМО показват средно 2 % – те не са обозначени, но спокойно можете да срещнете във вафли, бисквити, кренвирши, кебапчета, салами…

 

 

У нас книгата ще излезе на 21 ноември, понеделник с логото на издателство „Оргон”. Повече информация можете да намерите на сайта http://booktraffic.bg/.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.