Срещу новото и новите технологии не може да се върви със закони и с пъдари

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Постоянно се втълпява, че торент тракерите са лошите и бягат от диалогЗдравейте, Аз съм Владимир Каролев. И няма да влизам у вас да ви ям мръвките в хладилника. Не за друго, ами защото е незаконно 🙂 Но пък имам какво да кажа относно кампанията срещу торент тракерите:

1. Уважаемият Стефан Милчев анализира ситуацията все едно всеки, който гледа филм свален от торент, ще иде да го гледа в кино ако го нямаше торента. Грешно допускане.
2. Загубите за бюджета и държавата не идват само от негледането на филми по кината (такова допускане показва или доста елементарно мислене или тенденциозна манипулация), а и от нелегалността на торент сайтовете. Ако приемем, че неговият анализ е правилен, един торент тракер прави 4 милиона лева на година. Сами си смятайте какви данъци би могъл да плати и на колко хора би могъл да даде работа ако беше легално регистриран в България.
3. Вестникарската индустрия в САЩ (и не само) също е на умиране под конкуренцията на безплатни новинарски Интернет сайтове. Вестниците в САЩ (обаче) мислят как да си променят бизнес модела и до голяма степен да се нагодят към новите технологии, а не да реват на рамото на държавата да забрани Интернет.
4. Изразява се предположение, че след 10-15 години, Интернет престъпленията ще бъдат привилегировани. Аз мисля, че и по-рано ще престанат да бъдат престъпления. Едно време е било престъпление да кажеш, че Земята е кръгла или обикаля около Слънцето. В момента е нормална и общоприета истина.
5. Срещу новото и новите технологии не може да се върви със закони и с пъдари. Историята го е показала хиляди пъти. Единствените резултати са измрели и опандизени хора, и забавяне на човешкото развитие с няколко десетилетия.
6. Правенето на пари от интелектуална собственост трябва да има приоритет над защитата й. Ако притежаващите интелектуална собственост не могат да измислят как да правят пари от нея в 21 век в условията на нарастваща конкуренция от високотехнологичен сектор, то те не заслужават да правят пари под „мъдрия“ чадър на държавата.
7. Постоянно се втълпява, че торент тракерите са лошите и бягат от диалог. Аз обаче намерих на главната страница на Замунда отговор на торент тракера на пуснатото запитване от страна на bTV. Само че не виждам ответна реакция на bTV. Тоест, те попитали, но понеже не им изнася да продължат диалога, си затраяли. Или ако не са, нека публикуват целия диалог, а не да ни казват, че такъв не се е състоял.
8. Аз не пиратствам. Но това си е мое лично убеждение. И не го налагам на никой. Свободен свят – свободен избор.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.