Бузлуджа, на върха на планината не е НДК в центъра на столицата

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Бузлуджа, на върха на планината не е НДК в центъра на столицатаЧинията на Бузлуджа във вид различен от тоя на снимката, може да съществува само в диктаторска държава.

И който твърди друго е или глупак или мошеник. Поредната корупционна схема за източване на държавен ресурс, тип Белене.

Не се изисква много ум за да сметне човек че поддръжката на такова огромно съоръжение и прилежащата му инфраструктура на връх планината иска огромни средства. Дори и да е в идеално състояние. Някой трябва да го чисти, поддържа, ремонтира, охранява, отоплява. И не става с 5-10 човека. А тия хора трябва да получават заплати. Да пътуват всеки ден нагоре и обратно.

Поне 7 месеца там температурите са минусови, поне 3 месеца пътят е непроходим или труднопроходим. Паркинг на върха няма как за повече от 20-30 коли, наплив от туристи също е съмнителен, далече е от голям град или курорти, където се събират туристи, не е на път, отклонението от основните маршрути е голямо и проблемно, с доста лош, тесен път и завои.

Частна фирма няма да се хване, защото ще е на огромна загуба. Дори е непосилно за общински бюджет. Трябва държавата да налива едни огромни пари.

В тоталитарната държава това не е проблем. Но във всяка нормална държава някой би се възпротивил, защо да се наливат пари в губещо предприятие, комунистическо капище, когато тия пари могат да се използват за много по-полезни неща, образование, медицина, наука, култура.

Бузлуджа, на върха на планината не е НДК в центъра на столицата, дето да напълниш залата за концерт и да отдаваш площи под наем.

ПП. Някои хора си представят просто Чинията и едни туристи наоколо. Без да си задават въпросите, тия туристи от коя точка на България ще тръгват. За колко време ще пристигнат. Къде ще се връщат. С какво ще пътуват. Кой ще осигури транспорта. Къде ще спят, къде ще се хранят. Колко персонал е нужен да обслужи 100 туристи. Ами 1000 туристи. Колко персонал е нужен да почисти след 100 или 1000 туристи. Колко ще е цената за вход.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.