Много обичам да чета вестници. Но вярвам само на един!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Когато са искали от мен правен съвет, много често са ми казвали: “Това нали е така? Защото във вестник…(еди кой си) прочетох, че…” И са започвали да ме убеждават, че “това” наистина е “така”, а “онова” е “иначе”. Защото във вестника го пишело!

На всички, на които съм се опитвал да давам юридическа помощ, съм казвал, че аз много обичам да чета вестници. От малък. Страшно много обичам! Може би повече, отколкото е нормално!?! А защо е така, някой друг път ще споделя. Може би…

Та, за написаното по правни теми във вестниците. За голямо съжаление, особено през последните години, в публикациите по правни теми има не само много неточна, но и невярна информация. Чул, не дочул колегата-журналист, и написал. Защото, според него и според редактора му, важното е първи да е написал.   Разбрал, не доразбрал колегата-журналист, но коментирал. Важното е, че е споделил с читателите своя “Вътрешен глас”, да речем. А читателят нали за това е читател, вестници да чете и на “вътрешни гласове” да вярва…И не само да им вярва, но и да ги цитира. С вътрешното си убеждение, че прочетеното в тях е вярно. Говоря само за написаното на правни теми. За дописките на други теми сега реч няма да отварям. Но, пак ще кажа, за голямо съжаление, особено напоследък, в дописките на правни теми има не само неточности, но и неистини. А това е в голяма, в много голяма вреда за читателите! Ето защо, когато някой иска от мен правен съвет, аз му казвам, че много внимателно чета публикациите на правни теми, но вярвам само на един вестник. Вярвам само на… Държавен вестник!

 

Бележка към издателите: Внимавайте какви дописки на правни теми се публикуват във вашите вестници. За да ви вярват читателите!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.