В реалния живот никой не се отказва от прогреса и достиженията на цивилизацията

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

В реалния живот никой не се отказва от прогреса и достиженията на цивилизациятаИзкуственият интелект срещу естествената простотия – тая битка е предрешена. Финалът е известен.

Имам приятел от детството, понякога се виждаме, сядаме да си говорим и слушам от него като по учебник всички антизападни, антицивилизационни теории – вредата от 5джито, норвежците ни краднат децата, американците не са били на луната, пръскат ни с кемитрейлс, ваксините са вредни, Русия, Дънов, баба Ванга, „духовност“ – разбира се православна, каква друга да е.

Потури, цървули, пояси, шевици, пилони, хоро пред Народния. Гейовете в Европа. Величието на прабългарите, великата цивилизация на маите, унищожена от лошите европейци… изобщо всичко, всичко, което по някакъв начин се противопоставя и отрича западната цивилизация.

В същото време тоя човек пътува често, обиколил е половината свят, ползва смартфон, интернет, компютри, гугъл транслейтър, дигитална камера, сателитна навигация, социални мрежи, смарт телевизор, изобщо всички блага на съвременния свят.

Добре бе, викам му, кое от всичките тия неща дето използваш не е измислено от западната цивилизация? От кое си склонен да се откажеш? И тук вече млъква или отговорът е – ти нищо не разбираш.

Откъде идва цялата тая антицивилизационна пропаганда хич не е трудно да се сетим. Авторитарните режими като Иран, Северна Корея и най-вече Русия, понеже не могат да предложат нищо добро като алтернатива на своите поданици, инвестират в това да охулят и окалят западната цивилизация.

Човешката цивилизация. Наливат се огромни пари в медии, в групи и сайтове за „алтернативна“ медицина, за „истинска“ духовност.

Промиват мозъците и зомбират с фалшива информация хиляди хора.

Резултатът го виждаме всички.

Но въпреки това, тая битка няма как да бъде спечелена.

Технологиите няма как да изчезнат, нито пък дори и най-върлите путинисти ще се откажат да ги използват.

Когато сложим на везните от едната страна Гугъл, от другата бълнуванията на Дънов и Ванга, каквото и да ви говорят на думи, в реалния живот никой не се отказва от прогреса и достиженията на цивилизацията.

Колкото и да се пъне Путин, няма да върне времето назад.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.