Искам да видя как на учителя ще се погледне като на вменяем човек, а не като на работник на поточна линия

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Искам да видя как на учителя ще се погледне като на вменяем човек, а не като на работник на поточна линияОт една страна всички сме наясно, че нещо в образованието трябва да се промени. От друга страна колкото повече промени се правят, толкова по-зле става, поради което повечето хора вече инстинктивно не желаят промени.

 

Ето каква промяна искам да видя аз. Искам да видя как на учителя ще се погледне като на вменяем човек, а не като на работник на поточна линия. Искам да видя как на децата ще им бъде позволено да учат в изследователски дух и чрез творчество, а не чрез препускане през серии от лекции, които дори не са подплатени от необходимия хорариум с упражнения. Искам да видя как при извършването на педагогически експерименти се прави адекватна апробация, а не всичко да се внедрява директно в практиката, защото на някой му е хрумнала добра идея и трябва да се усвоят едни пари покрай нея.

 

Много е. Смело е. Съзнавам, че който и да тръгне да го върши, ще бъде разкъсан от десетки преплетени финансови интереси и зависимости. Но трябва да се направи.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.